Broccolisoep

Een lekkere en gezonde broccolisoep die je heel makkelijk zelf maakt. Heerlijk met wat kaas erover en geroosterd brood erbij!

Ingrediënten voor 3 á 4 porties
olie, om in te bakken
180 gram broccoli
1 winterwortel
1 stengel bleekselderij
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1/2 theelepel zout
35 gram bloem
360 ml. groentebouillon
2 eetlepels edelgistvlokken
240 ml. (plantaardige) melk
geraspte (vegan) kaas, ik gebruikte de pizzakaas van Wilmersburger

Bereidingswijze
Snij de broccoli in kleine roosjes, de winterwortel en bleekselderij in kleine stukjes en snipper de ui en pers de knoflook. Verhit wat olie in een grote soeppan en bak de broccoli, wortel, bleekselderij, ui en knoflook voor een paar minuten tot de ui glazig wordt. Voeg het zout toe en roer goed door. Bestrooi de groenten in de pan met de bloem en bak een minuutje mee. Voeg de bouillon toe en meng. Voeg dan de melk toe en de edelgistvlokken, die de soep een kazige en hartige smaak geeft. Laat de soep een minuut of 10 zachtjes koken. Pureer de soep fijn met een staafmixer, hou voor een extra bite wat groenten apart. Verdeel de soep over kommen en schep eventueel de apart gehouden groenten erbij en verdeel er naar smaak wat (vegan) geraspte kaas over. Lekker met geroosterd brood.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer