Vegan roomkaas

Bij een bagel ‘zalm’ hoort natuurlijk roomkaas, zoals ik al eerder met de papaya zalm had gedaan. Ik ging op zoek naar een vegan cream cheese recept en kwam hier uit. Wat een onwijs makkelijke manier om zelf roomkaas te maken! De hoeveelheid is wel aan de grote kant, dus volgende keer zou ik hier de helft van maken. Eventueel ook nog naar smaak te kruiden met bijvoorbeeld verse bieslook of peterselie er door, of flink wat versgemalen zwarte peper. Yummy! 

Afdrukken

Vegan roomkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 2 cups/300 gram rauwe cashewnoten
  • 1/4 cup/60 ml. citroensap
  • 3 tablespoons/45 ml. water
  • 2 tablespoons/30 ml. kokosolie

Bereidingswijze

  • Week de cashewnoten een uur in heet water tot ze zacht worden. Heb je meer tijd, week ze dan een nachtje van te voren.
  • Giet de cashews af en meng ze in een keukenmachine fijn.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot een zo glad mogelijk mengsel.
  • Bewaar in een goed afgesloten vershouddoos, ongeveer 1 week houdbaar.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Ananas ijs (2 ingrediënten!)

Ananas ijs (2 ingrediënten!)

Je bent vast al bekend met bananenijs: bananen in de keukenmachine of blender, scheutje plantaardige melk erbij en voilá: heerlijk romig ijs. Maar wist je dat dit ook prima met ananas kan? Leuk om te serveren in doormidden gesneden ananas, steek er wat lepels in en zet op tafel. Een ...
Hummus van witte bonen en zongedroogde tomaten

Hummus van witte bonen en zongedroogde tomaten

Een stevige hummus op basis van witte bonen en zongedroogde tomaten. Vol smaak en binnen enkele minuten klaar!  ...
Lavash platbrood

Lavash platbrood

Lavash is een heel lekker Armeens knapperig platbrood. Ideaal om te serveren met een dip zoals hummus of baba ganoush.  ...
Chocolade pindakaas brokken met popcorn

Chocolade pindakaas brokken met popcorn

Een lekkere combinatie van chocolade, pindakaas en popcorn. Yum!  ...
Chocolade tuintjes

Chocolade tuintjes

Potjes met een tuintje van chocolade dessert, verkruimelde Oreo koekjes en een worteltje van marsepein. Hartstikke cute voor op de Paastafel!  ...
Kokos bacon + andere plantaardige bacon varianten

Kokos bacon + andere plantaardige bacon varianten

Kokos bacon? Jazeker! Kokossnippers zijn ideaal om een rokerige baconsmaak op te nemen. In de oven worden ze crispy en is dan een ideale topping voor over salades, in stamppotten, voor een crunch in je sandwich of gewoon als snack! Kijk onderaan voor nog meer plantaardige bacon varianten.  ...
Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

De pindakaaskoekjes die ik laatst maakte met slechts 4 ingrediënten waren zo'n succes, dat ik benieuwd was of ik met amandelpasta ook zoiets lekkers kon maken. En ja hoor: recept iets aangepast, missie gelukt! En hoe.  ...
Pindakaaskoekjes met maar 4 ingrediënten

Pindakaaskoekjes met maar 4 ingrediënten

Deze koekjes kwam ik onlangs tegen via Pinterest, je maakt ze met slechts 4 ingrediënten. Is dat nou lekker? Ik heb het geprobeerd. Het antwoord is een volmondige ja!  ...
Worteltjes van marsepein

Worteltjes van marsepein

Hoe cute zijn deze worteltjes van marsepein? Leuk om lekkernijen mee te decoreren voor Pasen zoals carrot cake!  ...
Vegan marsepein

Vegan marsepein

Vanmiddag maakte ik het voor het eerst zelf marsepein, vegan uiteraard. Wat is dat ontzettend makkelijk om zelf te maken! Ideaal als basis om verder te werken als decoratie op taartjes en gebak bijvoorbeeld.  ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Mevrouw Marloes

    Wat is dit eigenlijk makkelijk! En het klinkt ook nog eens lekker. Dit recept ga ik zeker opschrijven in mijn receptenboekje.

    31 oktober 2017 at 12:04
  • Reply Ilse

    Kun je zulke cashewnoten ook malen zonder keukenmachine of blender??

    21 december 2018 at 13:10
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star