Vegan roomkaas

Bij een bagel ‘zalm’ hoort natuurlijk roomkaas, zoals ik al eerder met de papaya zalm had gedaan. Ik ging op zoek naar een vegan cream cheese recept en kwam hier uit. Wat een onwijs makkelijke manier om zelf roomkaas te maken! De hoeveelheid is wel aan de grote kant, dus volgende keer zou ik hier de helft van maken. Eventueel ook nog naar smaak te kruiden met bijvoorbeeld verse bieslook of peterselie er door, of flink wat versgemalen zwarte peper. Yummy! 

Afdrukken

Vegan roomkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 2 cups/300 gram rauwe cashewnoten
  • 1/4 cup/60 ml. citroensap
  • 3 tablespoons/45 ml. water
  • 2 tablespoons/30 ml. kokosolie

Bereidingswijze

  • Week de cashewnoten een uur in heet water tot ze zacht worden. Heb je meer tijd, week ze dan een nachtje van te voren.
  • Giet de cashews af en meng ze in een keukenmachine fijn.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot een zo glad mogelijk mengsel.
  • Bewaar in een goed afgesloten vershouddoos, ongeveer 1 week houdbaar.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Strawberry banana slushy

Strawberry banana slushy

Strawberry banana slushy is een drankje dat al tijden op Pinterest rondgaat en ik nu eindelijk eens heb geprobeerd. Erg lekker en verfrissend en met maar 3 ingrediënten! Ingrediënten 1 cup bevroren aardbeien 2 bananen 1/2 blikje 7 Up light Bereidingswijze Mix alles in een blender en schenk in een ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Mevrouw Marloes

    Wat is dit eigenlijk makkelijk! En het klinkt ook nog eens lekker. Dit recept ga ik zeker opschrijven in mijn receptenboekje.

    31 oktober 2017 at 12:04
  • Reply Ilse

    Kun je zulke cashewnoten ook malen zonder keukenmachine of blender??

    21 december 2018 at 13:10
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star