New cats on the block: Noga en Oreo

Sinds Snoopy plotsteling overleed afgelopen augustus en onlangs ook Sambal, waren we het er al over eens: we wilden graag twee katten erbij adopteren. Nu waren alleen nog Bonbon en Heidi over. Heidi was met haar 18 jaar niet echt een speelmaatje te noemen voor Bonbon. Ze tolereerden elkaar, maar echt een goeie match was het niet. En Heidi had het wel naar haar zin zo in haar eentje, maar we wilden vooral voor Bonbon (en natuurlijk voor onszelf) een leuk koppel erbij. Nadat ook Heidi plotseling overleed was de keuze snel gemaakt. 

Sommige mensen zouden ervoor kiezen om even een poosje te wachten, wij het tegenovergestelde: hoe eerder hoe beter. Het zou absoluut geen vervanging zijn. Iedere kat is uniek en ook Snoopy, Sambal en Heidi hadden hun eigen persoonlijkheid en karakter. Kort na het afscheid nemen van Heidi namen we contact op met de zwerfkatten opvang waar Sambal 10 jaar geleden door werd gevangen. Op weg naar mijn toenmalige werk kwam ik steeds een klein rood poesje tegen dat in de bosjes zat langs een heel drukke weg. Uiteindelijk hebben mensen van deze stichting Sambal gevangen. Ik kreeg haar maar niet uit mijn gedachten zo kwam ze enkele weken daarna bij me wonen.

We konden langskomen om te kijken naar een duo. Een broer en zus van zes maanden oud dat was achtergelaten in een woning. Met twee reismandjes gingen we er naar toe en we waren op slag verliefd. Het broertje zocht meteen contact met ons door de tralies van zijn kooitje heen, het zusje kroop angstig weg. Diezelfde middag namen we ze mee naar huis. Hoe dat verder ging zal ik in een komend artikel beschrijven met tips en do’s and don’ts over het introduceren van katten, maar voor nu alvast: het is helemaal goed gegaan!

Links Oreo en rechts haar broertje Noga

Het is altijd afwachten hoe de al aanwezige kat/katten reageert/reageren, maar gelukkig het bij wat geblaas over en weer gebleven en kunnen ze inmiddels al prima met elkaar overweg. ‘s Ochtends zitten ze nu sinds een paar dagen samen voor de deur te wachten tot we naar beneden komen. Zo lief! De kater hebben we Noga genoemd en zijn zusje heet nu Oreo. Dat is dus een zoet trio zo samen: Bonbon, Oreo en Noga! We beseften ons later dat de eerste letters van die namen BON spellen. Bon, bon!

Bonbon, Oreo en Noga

Het is zo leuk en vertederend om te zien hoe ze van alles aan het ontdekken zijn. De grote ogen toen ze voor het eerst een kijkje mochten nemen in de kattenren op het balkon, het gespin toen ze even in de slaapkamer mochten en hun verbazing over het straaltje water dat uit de kraan komt.

Voor het eerst in de kattenren!

Noga drinkt graag een slokje uit de kraan en wanneer ik niet oplet ook uit de melkopschuimer!

Voor het eerst staren naar de wasmachine

Noga kijkt zeer geïnteresseerd toe wanneer ik foto’s neem van zelfgemaakte vegan sushi

En ze houden van eten, veel eten. Ze lijken wel uitgehongerd en schrokken alles wat ze voorgeschoteld krijgen naar binnen. Ik heb dus zo het vermoeden dat ze best hebben afgezien. Ook zijn ze af en toe allebei ineens uit het niets bang. Gelukkig komen ze vanaf nu niets meer tekort! Ze zijn zo lief en grappig allebei. En helemaal zindelijk en hoewel ze heel speels zijn en af en toe elkaar achterna zitten (om te spelen) door het huis, zijn het geen slopertjes. Veel mensen hebben toch nog zo’n beeld bij de gemiddelde kat uit een asiel of zwerfopvang: daar zal vast iets mis mee zijn. Totaal niet, dit duo is maar weer het levende bewijs dat je echt superlieve katten kunt adopteren die een kans verdienen en die je zoveel liefde geven. Don’t shop, adopt!

Een goeie website voor het zoeken van een huisdier uit het asiel die helemaal bij jou, je situatie en jouw wensen past is Ik zoek Baas waar alle dieren uit asielen op staan. Het moois is dat je kunt filteren op afstand bijvoorbeeld. En of je een kat zoekt die wel of juist niet bij andere katten kan, of hij/zij naar buiten moet of niet, speciale voeding nodig heeft, enzovoort. Aanrader om eens een kijkje te nemen. Er staan zoveel lieve dieren op die een liefdevol thuis zoeken. Dieren die door allerlei uiteenlopende omstandigheden in een asiel zijn beland, maar waar zij niet om hebben gevraagd. Deze dieren verdienen allemaal een gouden mandje!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply Mevrouw Marloes

  Wat een cuties zeg! Dat kattenhuisje is ook echt té leuk!

  29 oktober 2017 at 22:33
 • Reply Nicolet

  Leuk! Geniet van jullie nieuwe huisgenoten!

  30 oktober 2017 at 06:33
 • Reply Jos van KloskaCreAtief!

  Wat een heerlijke beestjes!

  30 oktober 2017 at 08:30
 • reageer