Vegan is the future: alle nieuwtjes op een rij #3

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat veganisme veel in het nieuws is momenteel. Het ene na het andere merk lanceert veganistische alternatieven en de nieuwe plantbased hotspots zijn bijna niet meer bij te houden! Het is een fantastisch jaar tot nu toe op plantaardig gebied! Ik zet de laatste ontwikkelingen voor je op een rij.

Rebel Whopper bij Burger King

De Vegetarische Slager heeft een plantaardige burger ontwikkeld voor de keten Burger King: de Rebel Whopper. De burger is eerst te koop in Spanje, Duitsland, Italië, Portugal en Polen. Nederland volgt, het is helaas niet bekend wanneer de burger hier te krijgen is. Let op, net als de Veggie King bij Burger King (hieronder op de foto) geldt ook voor deze burger dat de saus niet veganistisch is. Vraag bij het bestellen dus of ze die weg willen laten of naar smaak vervangen door ketchup. Of doe zoals ik: neem je eigen bakje vegan mayonaise (zoals Remia Mayolijn) mee! 🙂

Ook vegan bij Burger King: frietjes, Twister fries, uienringen en apple sticks (gefrituurde snack van bladerdeeg gevuld met appel). Benieuwd naar andere opties in restaurantketens? Ik zette er hier een heleboel (die ik zelf geprobeerd heb) op een rij!

Too Good Too Go

Ken je de app Too Good To Go? Zo niet, kijk dan zeker naar dit artikel met video waarin ik liet zien wat ik er via de app had gekocht! Leuk nieuwtje: in het filter in de app kun je nu aangeven of je alleen de vegetarische of veganistische beschikbare opties wil zien.

Hema vegan hotdog op steeds meer plaatsen

In het vorige deel van vegan nieuwtjes schreef ik al over de nieuwe vegan hotdog die bij enkele vestigingen van Hema verkrijgbaar was. Inmiddels zijn er veel meer locaties bijgekomen waar je dit lekkers kunt kopen! Heb jij ‘m al geprobeerd?

Boxershorts met vegan print bij Zeeman

Bij Zeeman kun je nu terecht voor een boxershort met vegan print!

Ik ben een vegan burger

Help jij mee? Misschien heb je al gehoord dat de Europese Landbouwcommisie van plan is om woorden als ‘burger’ ‘worstje’ en ‘melk’ te verbieden voor vega(n) producten. Een woord als ‘bietenburger’ zou misleidend zijn voor de consument, deze zou namelijk denken dat het op een vleesproduct gaat. Totale onzin natuurlijk. Maar wel een slimme zet van de vleeslobby. Als dit plan werkelijkheid wordt, wordt het een flinke klap voor (kleine) vega(n) bedrijven, die hun naam en/of verpakkingen zullen moeten wijzigen. Ik, als Vegan Burger, vind het kinderachtig. Vind jij dat ook? Teken dan de petitie op http://www.ikbeneenveganburger.nl ? Op 4 december zullen alle handtekeningen overhandigd worden aan Bas Eickhout van GroenLinks om aan de Europese Commissie over te dragen. Zorg dat je voor die tijd je handtekening hebt geplaatst! Wil je ook zo’n geinig shirt? Je kan ze vinden via ikbeneenveganburger.nl De winst gaat naar het Koeienrusthuis Rundveeopvang ”Stichting de Leemweg” in Friesland!

Bekijk hieronder alle delen uit deze serie:

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

7 reacties

 • Reply Cindy

  Op de sitecvan Burger King staat dat de Veggie King ei bevat!

  14 november 2019 at 22:31
  • Reply Cindy

   Excuses dat zal dan voor de saus gelden….

   14 november 2019 at 22:33
   • Reply Michel

    Als burger en worstje etc misleidende benamingen zijn, wÀt dan te denken van misleidende namen als zigeunersnitzel, vleestomaat, jodenkoek, bokkenpootjes, houthakkersteak, autodrop, etcetera etcetera etcetera

    15 november 2019 at 18:14
 • Reply Jerry

  Vegan wordt alleen voor een bepaalde percentage de toekomst. Voor de rest zal vlees eten blijven. Oxford Univerisity beweerd ook dat het eigenlijk niet zo heel gezond is. Dit zijn de eerste peer to peer onderzoeken dit dat bewijzen. Gaat in de toekomst door. Dus wees maar niet heel zeker dat alle Nederlanders veganist worden. Eerder 30-40%, waar het zal stagneren.

  15 november 2019 at 23:32
  • Reply SISKE

   @Jerry Wat voor bullshit zit jij hier te verkopen? Dat gaat niet stagneren. BTW, de universiteiten worden omgekocht door de vlees- en zuivelindustrie om valse onderzoeken te publiceren.

   18 november 2019 at 16:17
 • Reply jutta

  Bedankt voor je bijdrage! Na het lezen heb ik https://www.koeienrusthuis.nl/ bezocht en een bewoner geadopteerd. 🙂

  1 december 2019 at 15:34
 • reageer