Vegan is the future: alle nieuwtjes op een rij #8

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat veganisme veel in het nieuws is momenteel. Het ene na het andere merk lanceert veganistische alternatieven en de nieuwe plantbased hotspots zijn bijna niet meer bij te houden! Het is een fantastisch jaar tot nu toe op plantaardig gebied! Ik zet de laatste ontwikkelingen voor je op een rij.

McDonalds McPlant burger

Vanaf dinsdag 14 september staat er tijdelijk een plantaardige burger op het menu bij McDonalds, namelijk de McPlant burger. Een geweldig initiatief!

Foto: https://www.chewboom.com/2021/03/14/mcdonalds-new-mcplant-burger-will-feature-a-beyond-meat-patty/

Wel zijn er een paar aandachtspunten:

 • McDonalds schrijft zelf: let op! Kruisbesmetting met rundvlees is tijdens de bereiding in de keuken niet volledig uit te sluiten. Daarom is deze burger geschikt voor flexitariërs en niet voor vegetariërs.
 • De burger zelf is van Beyond Meat.
 • De burger bevat mayonaise en kaas die niet vegan is, naar verwachting is de burger wel vegan als je ‘m zonder saus en kaas bestelt. EDIT 9-9-2021: van een filiaalmanager van een McDonalds vestiging kreeg ik door dat de saus op de burger wél vegan is. 
 • De McPlant staat slechts tijdelijk op het menu: van dinsdag 14 september t/m maandag 1 november 2021.

Starbucks vegan opties

Momenteel kun je bij Starbucks weer terecht voor de Pumpkin Spice Latte. Voorheen was de basis hiervan niet veganistisch, maar na navraag blijkt dat nu wel het geval te zijn! Laat de slagroom achterwege en kies voor plantaardige melk en dan kun je als vegan ook genieten van dit typische herstdrankje!

Foto: Starbucks

Liever zelf maken? Dat kan naar dit recept!

Flora en Violife gaan samenwerken en wordt Vioblock

Dit staat te lezen op de website van Flora: ja, je leest het goed. Flora Plant maakt binnenkort plaats voor Violife. De merken Flora en Violige hebben dezelfde missie: het maken van 100% plantaardige (vegan) producten voor consumenten die op zoek zijn naar smaakvolle alternatieven voor zuivel. Door de handen ineen te slaan kunnen we nog meer mensen samen brengen om te genieten van heerlijke 100% vegan producten die vrij zijn van allergenen, noten, GMO en conserveermiddelen.

Alle Fernandes is nu vegan

Voorheen werd in sommige smaken van de limonades van Fernandes visgelatine gebruikt. Vanaf nu zijn alle soorten vegan!

Bekijk hieronder alle delen uit deze serie:

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

5 reacties

 • Reply hobs

  McDonalds wel weer lekker gierig om niet eens een plantaardige saus/mayo er op te doen. Beetje jammer.

  Verder, leuk zo zulke nieuwtjes 🙂

  8 september 2021 at 22:06
  • Reply Suzanne

   Zie het bijgewerkte bericht, ik had verkeerde informatie gekregen. Van wat ik nu weet is dat de saus gelukkig wel vegan is!

   10 september 2021 at 22:45
 • Reply Siem

  Heel leuk om dit te lezen!!

  10 oktober 2021 at 13:38
 • Reply Annemarie

  De McPlant is terug!

  8 oktober 2022 at 07:12
 • reageer