Vegan is the future: alle nieuwtjes op een rij #10

In deze rubriek lees je de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen op het gebied van veganisme. In dit deel onder andere een nieuwe non dairy ijs smaak van Ben & Jerry’s, een plantaardige optie erbij bij IKEA en de mooie plantaardige stap die een bekende zuivelproducent heeft gemaakt!

Ben & Jerry’s

Goed nieuws voor ijsliefhebbers: Ben & Jerry’s heeft een nieuwe plantaardige ijssoort erbij! Namelijk de Sundae non dairy caramel café met caramel koffie ijs, caramel koekjes, marshmallow swirls en chocolade chunks. Deze goedgevulde beker vol heerlijk ijs kun je vanaf 20 februari kopen via Getir en vanaf 13 maart bij de bekende supermarkten. Ik mocht ‘m al proberen en vind ‘m zo lekker! Het koffie ijs is romig en iedere hap is weer anders door de zoete caramel swirls en knapperige stukjes pure chocolade. Aanrader!

IKEA

Bij IKEA staat er een nieuwe plantaardige optie op het menu: de Vish and Chips: plantaardige vis met friet en tartaarsaus. Helaas opgelet: de tartaarsaus is niet vegan. Dat is wel erg jammer, maar toch is hier wel een goede stap mee gezet. Ik was gisteravond in IKEA en het viel me op toen ik in de rij stond voor het restaurant dat je alleen vega en vis ziet, ook op alle menu borden is geen vlees te zien. Ik zag wel iemand lopen met de Zweedse balletjes van vlees, blijkbaar moet je daar echt naar vragen. Wat een mooie stap he? Ik vind dit echt een grote vooruitgang! Benieuwd wat er nog meer aan plantaardige opties zijn bij IKEA? Klik dan hier!

Campina

Steeds vaker zie je dit, merken die van oorsprong alleen dierlijke producten produceren die nu eindelijk in zien: er is vraag naar plantaardig. Zo ook Campina die deze week een drietal plantaardige drinks heeft gelanceerd: soja, haver en barista. Een grote stap in de hele goede richting! Lees er hier meer over.

Bekijk hieronder alle delen uit deze serie:

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer