Vegan is the future: alle nieuwtjes op een rij #4

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat veganisme veel in het nieuws is momenteel. Het ene na het andere merk lanceert veganistische alternatieven en de nieuwe plantbased hotspots zijn bijna niet meer bij te houden! Het is een fantastisch jaar tot nu toe op plantaardig gebied! Ik zet de laatste ontwikkelingen voor je op een rij.

Vegan mayonaise bij Bram Ladage

Bij Bram Ladage kun je kiezen voor vegan mayonaise. Dit is de Like! Mayonaise van Remia die ook verkrijgbaar is in de supermarkt. Ik vond ‘m erg lekker!

Vegan burger bij Van Der Valk

Bij Van der Valk komt een vegan burger op het menu, zo valt in dit artikel van de Telegraaf te lezen. Goed nieuws!

Foto: Nestlé

Vegan kipburger bij KFC

Eindelijk komt dan ook KFC met een vegan optie op het menu: de vegan kipburger zal waarschijnlijk begin volgend jaar verkrijgbaar zijn! De KFC klantenservice heeft volgens Vegan Wiki bevestigd dat zowel de burger als het broodje als de saus veganistisch zullen zijn! Lees verder in het artikel op AD.

Foto: © KFC

Sharp Sharp bij Albert Heijn

Bij ruim 50 filialen van Albert Heijn kun je nu op de diepvriesafdeling terecht voor 4 plantaardige gebakjes van Sharp Sharp: Yellow Tropics, Red Robin, Milky Brown en Pink Choco. Kijk hier voor de lijst van filialen waar ze verkrijgbaar zijn.

Nieuwe vegan opties in de Efteling

Bij de Efteling zijn enkele nieuwe veganistische opties toegevoegd zoals de Jungleburger in restaurant Fabula. Kijk op deze pagina voor alle opties die mij bekend zijn. Kom je een vegan optie tegen in het pretpark die nog niet op de pagina vermeld staat, dan is een foto ervan altijd welkom!

Nieuwe vegan menu items bij IKEA

Ik kwam een aantal nieuwe vegan menu items tegen bij IKEA, uiteraard heb ik ze geprobeerd en helemaal goedgekeurd: de vegan chocolademousse en het kindermenu met vegan burger. Fijn geprijsd ook: de chocolademousse (ook in blauwe bessen variant verkrijgbaar) kost € 2,00. En het kindermenu bestaat uit een burger op een oranje gekleurd (wortel?) broodje, rauwkost, friet, een appel of banaan en fruitwater. En dat voor maar € 2,50! Goed bezig, Ikea! Ook netjes dat op aanvraag de allergenenlijst beschikbaar is. Benieuwd wat er nog meer vegan is bij Ikea? Kijk op deze pagina.

Vegan kaaswinkel in Amsterdam

Vanaf nu kun je in Amsterdam terecht voor een kaaswinkel waar alles veganistisch is! Deze winkel heet Willicroft en is gelegen aan  de Spiegelgracht 30 in het centrum van Amsterdam. Je kunt er plantaardige feta, parmezaan en blauwadreskaas kopen en volgend jaar zullen er 3 soorten bij komen. Verder kun je er artikelen voor bij de kazen kopen zoals wijn (voor kaasfondue) en pasta, volgens deze bron. Bekijk de website voor meer informatie.

Foto: Facebook pagina van Willicroft

Een nieuwe vegan lijn bij Etos

Gespot bij Etos: een nieuwe gezichtsverzorgingslijn die 100% vegan en proefdiervrij is!

Vegan verzorgingslijn voor baby’s bij Action

Bij de Action kwam ik deze verzorgingsproducten tegen voor baby’s. Na een check bij de fabrikant blijkt dat deze producten zowel veganistisch als proefdiervrij zijn!

Bekijk hieronder alle delen uit deze serie:

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer