Vegan is the future: alle nieuwtjes op een rij #5

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat veganisme veel in het nieuws is momenteel. Het ene na het andere merk lanceert veganistische alternatieven en de nieuwe plantbased hotspots zijn bijna niet meer bij te houden! Het is een fantastisch jaar tot nu toe op plantaardig gebied! Ik zet de laatste ontwikkelingen voor je op een rij.

Danone komt met plantaardige desserts

Van Activia en Danio verschijnen binnenkort veganistische desserts! Eindelijk: kan ik weer mijn lievelingstoetje stracciatella ‘kwark’ eten! Deze week kun je ze al bij Jumbo vinden en vanaf volgende week bij AH waarna andere supermarkten volgen. Bron: Levensmiddelenkrant

Plantaardige opties bij IKEA tijdens de Week zonder Vlees

Bij IKEA kun je deze week, van 9 t/m 15 maart in het restaurant bij IKEA kiezen voor enkele plantaardige opties tegen een extra voordelige prijs bij het tonen van je IKEAFamily card:

 • plantaardige Indiase korma van € 5,90 voor € 3,90
 • plantaardige Thaise curry van € 5,90 voor € 3,90

Beyond Burger tijdelijk bij 2 vestigingen

Vanaf vandaag kun je de komende 8 weken bij IKEA Amsterdan en Amersfoort terecht voor de Beyond Burger. Deze gluten- en sojavrije burger is helemaal vegan. Bron: AD.

Plantaardige Zweedse balletjes bij IKEA

Nog meer mooi IKEA nieuws: de keten heeft bekend gemaakt dat er in augustus dit jaar een plantaardige versie van de bekende Zweedse gehaktballetjes wordt gelanceerd. De balletjes zijn gemaakt van een combinatie erwteneiwit, appels, aardappelen en haver. Ikea wil de nieuwe plantaardige bal even populair maken als de iconische Zweedse balletjes, aldus de Zweedse meubelgigant. Bron: AD.

Benieuwd wat IKEA nog meer voor veganistische opties heeft, zowel in het restaurant als in de winkel na de kassa’s? Meer dan je denkt! Ik zette het hier op een rij.

Uitbreiding vegan assortiment bij Lidl

Supermarktketen Lidl heeft deze week het vegan assortiment flink uitgebreid, in totaal kun je nu kiezen uit 11 vegan items waaronder falafel.

Ook heeft Lidl een eigen merk burgers en gehakt gelanceerd onder de naam Next Level. De prijs ligt op € 3,29.

Vegetarisch én 1 vegan optie bij KFC

Vanaf deze week kun je bij KFC in Nederland terecht voor een vegan burger: de Chickless Chicken Burger patty is zelf vegan en het broodje ook. Alleen de saus is niet veganistisch, vraag of die vervangen wordt door salsa of barbecuesaus. De patty wordt trouwens ook apart gebakken van de kip producten, wat super is.

Vegan datingapp

Zoek je een partner die vegan is? Try your luck met de nieuwe datingapp speciaal voor veganisten genaamd Grazer.

Blijdorp stapt over op veganistisch vissenvoer

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam heeft bekend gemaakt over te stappen op plantaardig voer voor de herbivore mariene vissen in het Oceanium. Lees er hier alles over!

Vegan McFlurry in Duitsland

Ben je binnenkort een dagje in Duitsland: daar is in geselecteerde filialen een gloednieuwe vegan McFlurry verkrijgbaar! En let op: de sauzen en toppings zijn op de Oreo-topping na niet vegan. Bron: Facebook

Overigens hebben ze daar ook een vegan burger, de Big Vegan.

Bekijk hieronder alle delen uit deze serie:

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Annemarie

  Het gaat zo hard hé, niet meer bij te houden maar zo fijn!
  Die Next Level producten van Lidl kochten wij al langer in Duitsland, is zo goed! Dat gehakt werkt nog beter dan Naturli.

  10 maart 2020 at 12:04
 • Reply Karin

  zo’n zin in de danio en activia, dankje!

  10 maart 2020 at 14:51
 • reageer