Vegan is the future: alle nieuwtjes op een rij #1

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat veganisme veel in het nieuws is momenteel. Het ene na het andere merk lanceert veganistische alternatieven en de nieuwe plantbased hotspots zijn bijna niet meer bij te houden! Het is een fantastisch jaar tot nu toe op plantaardig gebied! Ik zet de laatste ontwikkelingen voor je op een rij.

HEMA vegan make-up, verzorgingsproducten en appeltaart

Bij HEMA kun je sinds kort terecht voor een 100% vegan appel kruimeltaart! Deze taart is voldoende voor 6 personen en kost € 4,50.

En HEMA heeft laten weten dat er wordt gewerkt aan een veganistische rookworst!

Maar er is meer: de HEMA heeft onlangs  ook een hele nieuwe make-up lijn gelanceerd genaamd B.A.E., een afkorting die voor Before Anything Else staat. Deze hele lijn is betaalbaar, vegan en niet op dieren getest!

Foto: hema.nl

Ook zijn er nieuwe lippenbalsems aan het assortiment toegevoegd die vegan zijn en tussen de € 1,50 en € 2,00 per stuk kosten. En ze beschermen je lippen tegen de zon met SPF15. Er zijn 4 soorten: met sheabutter & bisabolol, met sheabutter, met sheabutter & vitamine E pink tinted en met sheabutter & vitamine E red tinted.

Domino’s

Domino’s heeft een nieuwe vegan pizza erbij: de Vegan Roasted Veggi. Ik heb ‘m geprobeerd en vind het een heel lekkere pizza!

IKEA

IKEA heeft een aantal plantaardige items toegevoegd aan het menu in het restaurant en de eetgelegenheid na de kassa’s:

  • aardbeien softijs na de kassa’s
  • vegan lasagne in het restaurant
  • vegetarische balletjes met currysaus in het restaurant
  • blauwe bessen mousse in het restaurant

Lees hier welke veganistische producten, gerechten en snacks je nog meer kunt kopen bij IKEA!

Onbeperkt vega en vegan eten bij Rozey in Rotterdam

In Rotterdam is het nieuwe restaurant Rozey geopend met een all you can eat concept waarvan alle 55 gerechten vegetarisch en een deel veganistisch zijn! Rozey is gevestigd aan de Wijnhaven 85 in Rotterdam en hier kun je de website bekijken.

Foto: rozey.nl

Beyond Burger

Eind vorig jaar lanceerde Thrill Grill in Amsterdam in samenwerking met Lisa Stel van Lisa Goes Vegan en chef kok Robert Kranenborg de Lisa’s Vegan Thriller burger. Deze burger is er niet zo maar één: het is de enige echte Beyond Burger van het Amerikaanse Beyond Meat. Ik mocht ‘m bij de lancering proeven en vond ‘m erg lekker. Inmiddels is de Beyond Meat Burger in Nederland in verschillende horeca gelegenheden verkrijgbaar, zoals bij Diego’s en Gracy’s in Rotterdam en sinds afgelopen week ook verkrijgbaar in de supermarkt. Als eerste bij Albert Heijn, maar meer supermarkten zullen volgen!

Beyond Sausage als eerste bij Vegan Junk Food Bar

Van Beyond Meat zal er na de Beyond Burger ook de Beyond Sausage verschijnen. Deze zal vanaf 7 mei als eerste op de kaart staan bij Vegan Junk Food Bar. Deze bijzondere vegan snackbar vindt je nu nog alleen in Amsterdam, maar binnenkort zal de eerste vestiging in Rotterdam geopend worden en wel aan de Schiedamse Vest 144!

Vegan verzorgingsproducten bij Action

Bij Action kun je terecht voor een nieuwe lijn met verzorgingsproducten die vegan en proefdiervrij zijn van het merk Herb & Bløm en bestaat uit handzeep, hand & bodybalm en douchegel. Alle producten kosten € 1,69 per stuk. Fijn is dat de producten geen kleurstoffen, siliconen of stoffen als SLES bevatten. Ook is de verpakking gemaakt van 100% recyclebaar materiaal. Ik heb zelf de handzeep gekocht en vind ‘m erg lekker ruiken.

Vegan Supreme bij Subway

Bij Subway kun je sinds kort terecht voor een nieuw vegan broodje met kikkererwten en quinoa genaamd Vegan Supreme. Ik heb ‘m geprobeerd en wat mij betreft is het een aanrader!

Bekijk hieronder alle delen uit deze serie:

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Mevrouw Marloes

    Ben zo benieuwd naar Rozey! Een vriendin van mij had me in een Facebookbericht over dat restaurant getagd. Wij gaan hier binnenkort eten. Mijn favoriete restaurant is Spirit. Ook vind ik de veganistische pizza’s van Domino’s lekkerder en rijkbelegder dan de vegetarische, haha.

    6 mei 2019 at 17:32
  • reageer