Tortilla taco’s met geroosterde bloemkool en kikkererwten

Ik ben dol op taco’s. Het nadeel is alleen dat het behoorlijk rommelig kan zijn: de krokante taco breekt snel waardoor de vulling eruit valt. Een tijd geleden heb ik daar iets op gevonden nadat ik zag hoe ze dat bij een bekende fast food keten aanpakten: serveer de taco in een mini tortilla wrap! Het is niet alleen een stuk makkelijker eten maar ook heel lekker.

Geïnspireerd op de taco van KFC

Eerder zag je dit al in één van mijn eetdagboeken voorbij komen waar ik mijn versie van de Zinger taco van KFC liet zien. De zogenaamde Zinger taco bestaat uit een zachte mini tortilla omhuld door een krokante taco en gevuld met ijsbergsla, tomaat, rode ui, kip en een soort sriracha saus. Makkelijk te veganizen door de kip te vervangen door in stukjes gesneden krokante kipschnitzels van Vivera en de saus te maken door vegan mayonaise zoals Remia Mayolijn te mengen met sririacha (hete chilisaus). Superlekker!

Deze keer maakte ik de taco’s met een vulling van geroosterde kikkererwten en bloemkool uit de oven, verse spinazie, hummus en krokant gebakken tofu. Heerlijk!

Afdrukken

Tortilla taco’s met geroosterde bloemkool en kikkererwten

Dit recept is voldoende voor 12 taco’s, voor ongeveer 4 personen.

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 12 stuks 1x
Scale

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik kikkererwten 400 gram
  • ongeveer 400 gram bloemkool, zie notities
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • snufje chilipoeder
  • zwarte peper
  • zeezout
  • (olijf)olie, om in te bakken
  • 1 blok tofu naturel
  • zakje babyspinazie
  • bakje hummus naturel
  • 12 tacoschelpen
  • 12 gordita’s (mini tortilla wraps)
  • sriracha (hete chilisaus)

Bereidingswijze

  • Laat het blok tofu uitlekken, wikkel in een schone theedoek of keukenpapier en leg op een bord. Leg er nog een bord op en zet daar iets zwaars op zoals een pot pindakaas. Laat een kwartiertje staan.
  • Verwijder de theedoek of keukenpapier en snij de tofu in kleine blokjes.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Spoel de kikkererwten met koud water in een vergiet en laat uitlekken.
  • Meng de bloemkool en kikkererwten met twee lepels olijfolie en de specerijen en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
  • Stort het mengsel in een ovenschaal of over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ongeveer 25  – 30 minuten gaar, schep halverwege om.
  • Bak intussen de blokjes tofu in wat (olijf)olie in een koekenpan rondom bruin.
  • Verwarm de tacoschelpen en wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Smeer een laagje hummus over de wraps en leg er de tacoschelpen op zoals op de foto.
  • Vul de taco’s met babyspinazie, het bloemkool-kikkererwten mengsel, tofu en verdeel er sriracha over.

Notities

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer