Deze soepstengels zijn zoveel lekkerder dan de kant en klare uit de winkel. Je kunt er ook mee varieëren door er bijvoorbeeld sesam- of maanzaadjes over te strooien. Of zoals ik deed: er vegan bacon omheen te wikkelen. Say what? Vegan bacon ja! Ik maakte voorheen verschillende versies, maar deze blijft echt favoriet. De truc is om wanneer de bacon nog zacht is, ongeveer halverwege de baktijd uit de oven te halen, om de soepstengels te wikkelen en vervolgens nog een paar minuten af te bakken. Heerlijk als snack of bij een kop soep.
Ingrediënten voor ongeveer 16 stuks
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
150 ml. water
50 ml. olijfolie
theelepel zout
optioneel: plantaardige melk en sesam- of maanzaadjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem met het bakpoeder. Schenk beetje bij beetje het water er bij en meng dan de olijfolie er door. Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en kneed het deeg. Verdeel het in gelijke balletjes, ongeveer 16 stuks. Rol ieder balletje met je handen uit tot een stengel en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk eventueel met wat plantaardige melk en bestrooi met sesam- of maanzaadjes. Bak 15-20 minuten in de oven.
Variatietip
Wikkel er vegan bacon omheen: maak de bacon volgens dit recept, maar haal het uit de oven voor het crispy wordt en dus nog zacht is. Wikkel de bacon om de soepstengels en bak nog een paar minuten verder in de oven.
Lekker bij een kom soep zoals deze maïssoep, recept daarvan volgt!
Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.
Amandelspijs is hartstikke makkelijk om zelf te maken. Je moet alleen even weten hoe én hoe je het ei vervangt dat in het traditionele recept wordt gebruikt. Ik laat het je in dit artikel zien! ...
Krokante chips uit de magnetron die ook nog eens heel lekker zijn? Volgens filmpjes op YouTube zoals deze moet het kunnen... Sceptisch maar nieuwsgierig ging ik aan de slag. ...
Crispy sesam toast at ik een tijdje geleden voor het eerst toen ik het een en ander liet thuisbezorgen via Leaf Vegetarian, een vegetarisch restaurant hier in de buurt. Ik bestelde van alles wat waaronder die krokante sesam toast. Ik had ze nog nooit eerder gezien en wilde ze zelf ...
Supersnel vegan frambozen ‘yoghurt’ ijs waar je maar twee ingrediënten en een blender of keukenmachine voor nodig hebt. Heel verantwoord en hartstikke lekker! ...
Je komt wel eens van die recepten tegen die zo ontzettend simpel maar tegelijkertijd zo geniaal zijn: dit is er zo één. Wat een ontdekking! Ik kwam dit recept tegen op de website van Albert Heijn en had er eerlijk gezegd een hard hoofd in. Broodjes met 3 ingrediënten. Geen ...
Gebakken oesterzwammen, supersimpel maar zo smaakvol! Bak oesterzwammen om en om in wat olijfolie in een koekenpan tot ze bruin kleuren. Bestrooi met peper en zout ...
Deze Nutella heb ik afgelopen week gemaakt en liet ik alvast voorbij komen op mijn Instagram Stories. Mijn inbox stroomde vol: wat is het recept! Deel het recept, please! Nou, hier is 'ie dan. Maak het vooral, want het is superlekker en heel verantwoord. ...
Wanneer je mijn stories volgt op Instagram had je het vast al gezien: sinds ongeveer een week staat deze beauty in onze keuken! Deze Blendtec blender is wel de blender der blenders te noemen met zijn krachtige vermogen van 2200 watt en de verschillende bijzondere mogelijkheden. In dit artikel vertel ...
Dit is alweer de derde week van de LKKRDR Challenge waar ik met wateetjedanwel.nl aan mee doe! Had je gezien dat mijn recept van vorige week het winnende recept is geworden? Daar ben ik zo trots op! Check it out! Ook deze week kreeg ik weer een tas met ingrediënten ...
Ik vroeg me af of ik hier ook kruiden bijv. Italiaanse doorheen kan doen?
Super trouwens dat je iedere dag wel iets nieuws plaatst op je site!
Krijg altijd zoveel zin om te bakken/koken als ik door je pagina’s scroll.
2 reacties
Hoi!
Ik vroeg me af of ik hier ook kruiden bijv. Italiaanse doorheen kan doen?
Super trouwens dat je iedere dag wel iets nieuws plaatst op je site!
Krijg altijd zoveel zin om te bakken/koken als ik door je pagina’s scroll.
Compliment!
21 september 2017 at 06:11Dank je voor het mooie compliment! En wat een goed idee, ik denk dat gedroogde Italiaanse kruiden hier prima bij zal smaken!
21 september 2017 at 07:50