Broodjes van de BBQ of tosti ijzer (3 ingrediënten!)

Je komt wel eens van die recepten tegen die zo ontzettend simpel maar tegelijkertijd zo geniaal zijn: dit is er zo één. Wat een ontdekking! Ik kwam dit recept tegen op de website van Albert Heijn en had er eerlijk gezegd een hard hoofd in. Broodjes met 3 ingrediënten. Geen gist, niet laten rijzen maar hup, direct op de barbecue en in nog geen 5 minuten klaar? Nou, geloof me: dit moet je proberen. Mind is blown! 

Ik heb de yoghurt in het recept vervangen door soja yoghurt en om de broodjes te kruiden een za’atar melange gebruikt. Dit is een kruidenmix uit het Midden-Oosten die heerlijk smaakt. Ik plaatste deze broodjes in Instagram Stories en kreeg toen de tip dat je het deeg ook in een tosti ijzer of contactgrill kunt bakken. Ik heb ze op zowel de barbecue als in het tosti ijzer gemaakt en beiden waren een groot succes!

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 320 gram soja yoghurt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels zeezout
  • flinke snuf za’atar (optioneel)

Bereidingswijze barbecue

  • Steek de barbecue aan.
  • Doe het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Kneed dan eventueel de za’atar (of andere kruiden naar wens) er door.
  • Verdeel in 8 porties en duw tot platte broodjes van ongeveer 10 cm. doorsnede. Gril 3 tot 5 minuten op het rooster knapperig en goudbruin.
  • Keer, besprenkel met de olie en bestrooi met het zout. Gril nog 3 tot 5 minuten Serveer warm, lauw of koud.

Bereidingswijze tosti ijzer

  • Doe het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Kneed dan eventueel de za’atar (of andere kruiden naar wens) er door.
  • Verdeel in 8 porties en duw tot platte broodjes van ongeveer 10 cm. doorsnede.
  • Bak de broodjes in het tosti ijzer tot ze de gewenste kleur hebben.

Ik at er hummus, bulgursalade bij, komkommer en olijven bij. Prima lunch! Het recept voor de bulgursalade volgt nog.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer