Healthy Nutella (3 ingrediënten!)

Deze Nutella heb ik afgelopen week gemaakt en liet ik alvast voorbij komen op mijn Instagram Stories. Mijn inbox stroomde vol: wat is het recept! Deel het recept, please! Nou, hier is ‘ie dan. Maak het vooral, want het is superlekker en heel verantwoord. 

De suiker is vervangen door dadels en de chocolade door cacaopoeder. Deze pasta maakte ik met mijn superfijne Blendtec blender die ook hier met de krachtige motor van 2200 watt geen enkele moeite mee had. Dadels kunnen soms best lastig zijn om fijn te maken zonder de motor van je blender of keukenmachine overhit te laten raken. Daarom is het verstandig om de dadels eerst even een kwartiertje te weken in heet water zodat ze wat zachter worden bij gebruik van een blender die niet zo’n krachtige motor heeft. Bij de Blendtec blender is dit dus niet nodig, die tovert de ingrediënten in een paar tellen om in een romige pasta.

Ingrediënten healthy Nutella

  • 150 gram hazelnoten
  • 1 1/2 tablespoon/12 gram cacaopoeder
  • 12 dadels
  • flinke scheut water

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Stort de hazelnoten in een plat bakblik en zet 5 tot 10 minuutjes in de oven, blijf er bij want ze verbranden snel!
  • Laat de hazelnoten iets afkoelen en verwijder zo veel mogelijk van de velletjes. Dit kan met je vingers maar ook met een schone theedoek.
  • Meng alle ingrediënten in de blender tot een pasta. Voeg eventueel wat extra water toe.
  • Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.

Meer lezen over de Blendtec blender die ik gebruik? Lees hier de review.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Coolblue

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply sanne

    hoelang kan je het bewaren?

    22 juni 2018 at 22:05
    • Reply Suzanne

      Ik heb het net zelf pas gemaakt, het staat in de koelkast. Ik denk wel een week tot twee weken!

      24 juni 2018 at 17:40

    reageer