Crispy sesam toast

Crispy sesam toast at ik een tijdje geleden voor het eerst toen ik het een en ander liet thuisbezorgen via Leaf Vegetarian, een vegetarisch restaurant hier in de buurt. Ik bestelde van alles wat waaronder die krokante sesam toast. Ik had ze nog nooit eerder gezien en wilde ze zelf ook maken. Dat is goed gelukt! 

Na een zoektocht op internet leerde ik dat het origineel in veel Chinese restaurants wordt geserveerd als crispy shrimp of prawn toast, met garnalen dus. Ik zag als vegetarische tegenhanger recepten met gekookte aardappel en wortel, maar ik had een beter idee. Ik heb ze gemaakt met hummus en dat werkt prima! Het leuke hiervan is dat je kunt variëren met allerlei smaakjes hummus.

Ingrediënten

  • casinobrood*
  • hummus
  • sesamzaadjes
  • olie, om in te bakken

Benodigdheden

  • stevige hapjespan met goede anti-aanbaklaag, ik gebruik zelf deze hiervoor
  • spatel
  • keukenpapier

Bereidingswijze

  • Verhit een laag olie in de hapjespan.
  • Snij de korsten van de boterhammen.
  • Smeer een laag hummus op de boterhammen.
  • Strooi een laag sesamzaadjes op een plat bord en druk de boterhammen met de besmeerde kant er op. Druk goed aan, zodat er zoveel mogelijk sesamzaadjes blijven plakken.
  • Snij de boterhammen doormidden en leg ze voorzichtig met de besmeerde kant naar beneden in de olie. Bak de helften voor ongeveer een half tot heel minuutje en keer ze dan voorzichtig om met een spatel en bak de andere kant ook een minuutje.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.

* het meeste witte is niet vegan, met  uitzondering van het casinobrood van de Jumbo, check hier voor andere merken. Maar je kunt ook lichtbruin casinobrood gebruiken.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer