Heb je wel eens gnocchi gegeten? Ik liet het heel lang links liggen omdat ik het er maar raar uit vond zien. Tot ik het proefde en om was. Wat lekker! Gnocchi is een Italiaanse pasta-soort dat gemaakt wordt van aardappel en meel. Je kunt ze kant en klaar kopen maar ook heel eenvoudig zelf maken. Hoe je dat doet laat ik je in dit artikel zien!
Ingrediënten voor 4 porties
250 gram gekookte en gepureerde aardappel
120 gram bloem
Bereidingswijze
Schil en kook de aardappels gaar. Prak ze fijn met een vork tot puree. Voeg beetje bij beetje het bloem toe en meng, dit gaat het makkelijkst met je handen. Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en kneed het tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot het een langwerpige vorm heeft. Snij hiervan gelijke stukjes van ongeveer 2,5 cm. breed. Druk ze iets plat met een vork. Breng een pan met water en wat zout aan de kook en laat de gnocchi in het water glijden. Wanneer de gnocchi boven komt drijven zijn ze gaar. Ik vind gnocchi persoonlijk het lekkerst wanneer het gebakken is en een krokante buitenkant heeft, ik bak ze erna dus nog even in wat olie in een koekenpan. Je kunt de gnocchi ook gewoon zo eten als pasta.
Zoek je lekkere recepten met gnocchi? Kijk hieronder! Let op: niet alle recepten zijn vegan, deze maakte ik voordat ik de switch maakte van vega naar vegan.
Gnocchi met aubergines en zongedroogde tomaten – recept
Dat je zonder ijsmachine prima een lekker ijsje kunt maken, bewijst dit lekkere mango sorbet ijs maar weer. Je kunt de mango trouwens heel makkelijk vervangen door ander diepvriesfruit, zoals ananas of aardbeien. Superlekker! ...
Van die recepten waar je letterlijk maar 3 of 4 ingrediënten voor nodig hebt en je nog echt iets lekkers mee op tafel zet: ik kan er geen genoeg van krijgen. Neem deze pannenkoekjes nou: meer dan een rijpe banaan, wat havermout en (plantaardige) melk en olie om in te ...
Een bros havermoutkoekje met een laagje dadelpasta en vervolgens gedoopt in vegan melkchocolade. Lijkt hartstikke veel op Twix, wat ik erg fijn vind aangezien ik die best wel een beetje mis nu ik vegan ben. Dit is een meer dan prima alternatief en bovendien hartstikke makkelijk te maken ...
Onverwachte visite of gewoon lekkere trek? Of een extraatje voor op een lekker langzame ochtend in het weekend voor bij de koffie en krant? Maak dan eens deze supereasy vegan appelflappen. Zo klaar en gewoon hartstikke lekker ...
De bekende combinatie van tomaat, basilicum en mozzarella maar dan met een vegan twist. De mozzarella wordt vervangen door gebakken tofu! Wat pakte dit goed uit: onwijs lekker! ...
Oh boy, deze koekjes zijn echt heel erg lekker. Vooral wanneer ze net uit de oven komen: nog een beetje zacht... Wees gewaarschuwd dus, ze zijn verslavend! En je maakt ze met maar 4 ingrediënten! ...
In de drie maanden nadat ik de stap naar vegan heb gemaakt, kom ik regelmatig dingen tegen waarvan ik denk: hee! Ah, oh ja. Dat kan dus ook niet meer. Een voorbeeld daarvan is het ijsje dat ik je in dit artikel laat zien. Je kent ze vast wel: van ...
Een poosje geleden nam ik bij de toko borrel tempeh mee. Ik had er nog nooit van gehoord en was benieuwd hoe het zou smaken: donker gekleurde dunne plakken tempeh in een zakje. Wow: wat heerlijk! Ik dook de keuken in en maakte ze zelf. Het is veel eenvoudiger dan ...
Appelmoes is zoveel lekkerder wanneer je het zelf maakt! Het is helemaal niet moeilijk en het voordeel van zelf maken is dat je helemaal zelf bepaalt hoe zoet de appelmoes wordt en of de structuur grof wordt met stukjes appel of juist glad gepureerd, zoals je 'm meestal in de ...
geen reacties