Chocoladebrokken met rozijnen

Ik ben dol op de combinatie van chocolade en rozijnen. Helaas zijn chocolade rozijnen uit de winkel meestal niet vegan: ze bevatten vaak schellak om ze een glimmend laagje te geven. Dan maar zelf maken! Deze chocolade brokken, in Amerika ‘bark’ genoemd zijn ook heel geschikt om mee te variëren. Gooi er een handje nootjes door voor wat extra crunch of gebruik cranberries in plaats van rozijnen voor een fruity kick. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Ingrediënten
100 gram pure chocolade, in kleine stukjes
80 gram kokosolie
60 ml. plantaardige room *
1 teaspoon vanille extract
200 gram rozijnen

* ik gebruikte Oatly haverroom

Bereidingswijze
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de chocolade met de kokosolie in een smeltpannetje boven een pan kokend water. Schenk het mengsel in een kom en voeg de room, vanille extract en dan de rozijnen toe en meng alles goed door elkaar en laat een minuut of 10 staan. Giet het mengsel op het bakpapier en spreid uit en strijk glad met een spatel. Zet het 2 uur in de koelkast zodat de chocolade hard wordt. Breek in stukken. Je kunt het prima bewaren in een goed afgesloten vershouddoos in de koelkast.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten, uitgezonderd bijvoorbeeld peper en zout en olie? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Strawberry banana slushy

Strawberry banana slushy

Strawberry banana slushy is een drankje dat al tijden op Pinterest rondgaat en ik nu eindelijk eens heb geprobeerd. Erg lekker en verfrissend en met maar 3 ingrediënten! Ingrediënten 1 cup bevroren aardbeien 2 bananen 1/2 blikje 7 Up light Bereidingswijze Mix alles in een blender en schenk in een ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer