Chocoladebrokken met rozijnen

Ik ben dol op de combinatie van chocolade en rozijnen. Helaas zijn chocolade rozijnen uit de winkel meestal niet vegan: ze bevatten vaak schellak om ze een glimmend laagje te geven. Dan maar zelf maken! Deze chocolade brokken, in Amerika ‘bark’ genoemd zijn ook heel geschikt om mee te variëren. Gooi er een handje nootjes door voor wat extra crunch of gebruik cranberries in plaats van rozijnen voor een fruity kick. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Ingrediënten
100 gram pure chocolade, in kleine stukjes
80 gram kokosolie
60 ml. plantaardige room *
1 teaspoon vanille extract
200 gram rozijnen

* ik gebruikte Oatly haverroom

Bereidingswijze
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de chocolade met de kokosolie in een smeltpannetje boven een pan kokend water. Schenk het mengsel in een kom en voeg de room, vanille extract en dan de rozijnen toe en meng alles goed door elkaar en laat een minuut of 10 staan. Giet het mengsel op het bakpapier en spreid uit en strijk glad met een spatel. Zet het 2 uur in de koelkast zodat de chocolade hard wordt. Breek in stukken. Je kunt het prima bewaren in een goed afgesloten vershouddoos in de koelkast.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten, uitgezonderd bijvoorbeeld peper en zout en olie? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Pesto rolletjes

Pesto rolletjes

Dit zijn echte crowd pleasers: hapjes die bij de meeste mensen in de smaak zullen vallen. Zet je deze rolletjes neer op een feestje zal de schaal snel leeg zijn! Geen probleem: je maakt deze in een handomdraai dus als je slim bent maak je een extra batch want heus, ...
Tortilla topping

Tortilla topping

Deze tortilla chipjes zijn ideaal als krokante topping op soepen, salades en een vega chili. Ideaal om wraps mee te gebruiken die op moeten. En het is eens wat anders dan croutons! ...
Coco choco fudge

Coco choco fudge

Deze fudge is eenvoudig te maken met maar 4 ingrediënten, vegan en gewoon ontzettend lekker ...
Bananen mummies

Bananen mummies

Nog even en het is weer Halloween: tijd voor spooky lekkernijen! Deze mummy bananen zijn in een mum van tijd klaar. 😉 En ze zijn ook nog eens vegan! ...
Vegan Parmezaanse Baas

Vegan Parmezaanse Baas

Mis je als vega(n) een lekkere schep geraspte Parmezaanse kaas over je bordje pasta? Hoeft niet langer! Maak deze plantaardige versie waar geen kaas aan te pas komt. Het ingrediënt dat dit goedje een kazige smaak geeft, is edelgistvlokken. Deze vlokken kun je kopen bij biosupers en bevatten van nature vitamine ...
Mango bubble tea

Mango bubble tea

Heb je wel eens bubble tea gedronken? Ik jaren geleden alweer voor het eerst bij een Bubble Tea bar in de stad. Het is even wennen, maar heel lekker voor af en toe! Bubble tea bestaat meestal uit een combinatie van thee, melk en/of vruchtensiroop en de typerende tapioca balletjes ...
Medjoul dadels gevuld met pindakaas en cacao

Medjoul dadels gevuld met pindakaas en cacao

De perfecte guiltfree snack! Medjoul dadels zijn rijk aan vezels, die een gunstige werking hebben op het darmstelsel. Daarnaast bevatten ze uitsluitend natuurlijke suikers die snel worden opgenomen door het lichaam. En ze zijn gewoon superlekker! ...
Vega pulled pork

Vega pulled pork

Pulled pork is een gerecht uit de Verenigde Staten, waarbij varkensvlees voor een langere tijd op lage temperatuur wordt gebraden. Door dit trage proces wordt het vlees erg mals en kan het na het koken uit elkaar getrokken worden: vandaar de naam "pulled" pork. Ik maakte een vega versie waarbij geen ...
Vegan caramel saus

Vegan caramel saus

Heerlijk voor bijvoorbeeld over ijs, toetjes en door de koffie. En helemaal vegan! Ook leuk om cadeau te geven ...
Aquafaba mayonaise

Aquafaba mayonaise

Aquafaba: misschien heb je er wel eens van gehoord: het is het vocht uit bijvoorbeeld een blik kikkererwten. Met dit goedje kun je allerlei vegan dingen maken, van meringues tot koekjes, en van chocolade mousse tot aan...mayonaise! Ik vond deze mayo heel geslaagd, let wel: het is een zurige variant die je ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer