Bladerdeeg broodjes met kerrie en vega gehakt

Dit recept kwam ik tegen in een tijdschrift en ik kreeg spontaan trek van de foto. Ik maakte er echter geen ‘bites’ van maar broodjes. Superlekker, deze zullen in de smaak vallen bij jong en oud. Serveer ze als broodje bij de lunch of kleingesneden als borrelhapje.

Ingrediënten voor 32 hapjes
(Dat zijn er véél, halveer het recept eventueel)
1 tablespoon olie, om te bakken
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tablespoon + 1 teaspoon kerriepoeder
225 gram vegan gehakt
3 tablespoons/45 ml. sojasaus
2 teaspoons/10 ml. maple syrup
1/2 cup/75 gram diepvrieserwten
1 tablespoon verse munt, fijngehakt
2 rollen vers vegan bladerdeeg (zoals van het huismerk van AH)
scheutje plantaardige melk, om te bestrijken
zwarte sesamzaadjes

Bereidingswijze
Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de ui voor 9 á 10 minuten, tot het begint te kleuren. Voeg de knoflook en kerriepoeder toe en bak een minuut mee. Voeg het gehakt, sojasaus en maple syrup toe en bak 5 tot 7 minuten. Voeg de doperwten en munt toe en bak nog 2 minuten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de vellen bladerdeeg doormidden en rol de helften uit. Schep het gehaktmengsel op twee helften, laat de randen vrij. Leg de overige twee vellen er op en druk goed aan met een vork.

Bestrijk met de plantaardige melk en leg op de bakplaat. Bestrooi met sesamzaadjes en bak 30 minuten in de oven. Snij eventueel in kleinere stukjes en serveer.

Bron recept (aangepast)

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer