Bijgerechten

Ingrediënten onder de loep #7: tarwegluten

Ingrediënten onder de loep #7: tarwegluten

In de supermarkt kun je terecht voor allerlei vegan vleesvervangers. Van schnitzel tot cordon bleu en van gehakt tot biefstuk. Allemaal lekker, maar wist je dat je thuis vrij gemakkelijk je eigen vleesvervangers kunt maken? Met als voordelen dat je dat dan naar je eigen smaak kunt kruiden en vormen ...
Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

Deze tortilla is zo lekker! Eenvoudig om te maken en je kunt het zowel warm als koud eten. Ideaal om de restjes als lunch te eten bijvoorbeeld!  ...
Broodjes van de BBQ of tosti ijzer (3 ingrediënten!)

Broodjes van de BBQ of tosti ijzer (3 ingrediënten!)

Je komt wel eens van die recepten tegen die zo ontzettend simpel maar tegelijkertijd zo geniaal zijn: dit is er zo één. Wat een ontdekking! Ik kwam dit recept tegen op de website van Albert Heijn en had er eerlijk gezegd een hard hoofd in. Broodjes met 3 ingrediënten. Geen ...
Rijstsalade

Rijstsalade

Een heerlijke goed gevulde salade met rijst en groenten. Ideaal om mee te nemen naar een picknick!  ...
Koolrolletjes met tofu en tomaat

Koolrolletjes met tofu en tomaat

Heel lekkere gevulde rolletjes van Chinese kool gevuld met tofu, tomaat en paprika uit de oven ...
Jackfruit saté

Jackfruit saté

Zoals ik al schreef in het artikelen van het patatje stoofvlees en tonijnsalade, ben ik momenteel flink aan het experimenteren met jackfruit. Jackfruit is een vrucht die heel goed toepasbaar is in de vegan keuken. De textuur lijkt op dat van vlees, het absorbeert marinades waardoor het smaken aanneemt en je ...
Fattoush

Fattoush

Heb je wel eens gehoord van fattoush? Dat is een heel lekkere kruidige Israëlische salade die de naam dankt aan de krokante stukjes pitachips die zo heten. Het stamt van het Arabische woord fatta dat verwijst naar het verkruimelen van platbrood of pita's ...
Vegan jackfruit tonijnsalade

Vegan jackfruit tonijnsalade

Als ik één ding heb geleerd in het jaar dat ik nu veganistisch leef, is het wel dat voor zo'n beetje ieder gerecht wel een vegan versie te maken is. Tonijn is er zo één. Al eerder maakte ik versies met kikkererwten en watermeloen, nu een variant op basis van ...
Gepofte zoete aardappel met broccoli en kikkererwten in kokos pindasaus

Gepofte zoete aardappel met broccoli en kikkererwten in kokos pindasaus

Ik ga momenteel door een gepofte aardappel fase. Zo at ik van de week al twee keer een gepofte aardappel gevuld met witte bonen in tomatensaus en nu maakte ik een heerlijke versie met zoete aardappel. Die zijn natuurlijk ook prima geschikt om te poffen! Ik maakte er een soort ...
Vegan gekookte eieren

Vegan gekookte eieren

Vegan gekookte eieren? Maar eieren zijn toch helemaal niet vegan? Klopt helemaal! Maar dat wil niet zeggen dat je de smaak en textuur niet na kunt bootsen: dat deed ik onlangs al eerder met gevulde eieren en zelfs een gebakken ei. Zo heerlijk om dat weer te proeven na zo lang! ...
Print Friendly, PDF & Email
Share: