Rijstsalade

Een heerlijke goed gevulde salade met rijst en groenten. Ideaal om mee te nemen naar een picknick! 

Ingrediënten

  • 200 gram rijst
  • 80 ml. sojasaus
  • 2 wortels, fijn gesneden
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
  • 75 gram geroosterde cashewnoten
  • 30 gram geroosterde pompoenpitten
  • 100 gram babyspinazie

dressing

  • 2 tablespoons/30 ml. olijfolie
  • 2 tablespoons/30 ml. citroensap
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 1 theelepel agavesiroop

Bereidingswijze

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak de dressing door de ingrediënten te mengen.
  • Meng de rijst met de overige ingrediënten en de dressing en meng goed door.
  • Bewaar in een goed afgesloten vershouddoos in de koelkast.

Aangepast bron recept: Honest to goodness

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Roos

    Hij is echt heerlijk! Als ik nog andere groenten in huis heb, zoals paprika, gooi ik die er ook vaak bij. Soms wok ik de groenten nog een paar minuten met soja saus. Heel lekker! Thanks voor het recept 🙂

    24 juli 2019 at 18:52
  • reageer