Bijgerechten

Vegan nasi zoals bij de Chinees met vega saté

Vegan nasi zoals bij de Chinees met vega saté

Ik ben dol op Chinees eten. Natuurlijk komen de gerechten zoals wij die hier kennen niet traditioneel uit de Chinese keuken, maar goed: ik weet niet beter en vond het altijd heerlijk. Zo'n bak dampende witte rijst met groenten en stukjes ei en een spiegelei er overheen. Maar sinds ik ...
Vegan naan brood

Vegan naan brood

De meeste soorten naan brood die je in de winkel kunt kopen, bevatten yoghurt. Niet vegan dus. Tijd om het zelf te maken! Al eerder maakte ik deze versie met zoete aardappel en nu maakte ik gewoon naanbrood. Superlekker! Je kunt het eten als bijgerecht bij een curry, je kunt ...
Bruchetta

Bruchetta

Bruchetta, heerlijk als snack bij de borrel of als bijgerecht bij bijvoorbeeld soep! Met onder andere ciabattabrood, tomaat, knoflook, rode ui en peterselie ...
Tonein: plantaardige tonijn van watermeloen

Tonein: plantaardige tonijn van watermeloen

Tonein? Tonein ja! Ik weet niet of die term al bestaat, maar ik bedacht het terwijl ik dit lekkers aan het maken was. Een plantaardige variant van tonijn op basis van watermeloen: toen ik hierover las wilde ik het meteen proberen. Wat een ontdekking!  ...
Bloemkoolsteaks

Bloemkoolsteaks

Onlangs at ik bij restaurant Bertmans hier in Rotterdam (aanrader!) een heerlijke bloemkoolsteak. Dat was lang geleden. Waarom maak ik dit eigenlijk niet vaker? Het voornemen is dan ook om dat te gaan doen, want bloemkoolsteaks zijn zo lekker. En zo makkelijk: de oven doet het werk voor je!  ...
4 Alternatieven voor croutons in soep en salades

4 Alternatieven voor croutons in soep en salades

Voor een lekkere bite in een soep of over een salade kun je croutons van brood gebruiken zoals deze. Maar het is ook wel eens leuk om wat variatie er in te brengen, toch? Daarom laat ik je in dit artikel 4 alternatieven zien.  ...
Vegan gehaktbrood

Vegan gehaktbrood

Al tijden was ik van plan om dit eens te maken en nu is het er eindelijk van gekomen: vegan meatloaf, oftewel gehaktbrood. Wat is dit lekker! Heel makkelijk om te maken, de oven doet het meeste werk ...
Platbrood met avocado en tahin

Platbrood met avocado en tahin

Dit recept vond ik onlangs op de website van Albert Heijn. Ideaal voor wanneer je weinig tijd (of zin) hebt om te koken, maar toch iets lekkers op tafel wil zetten. Kom soep erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Of snij dit platbrood in stukjes voor bij de borrel! ...
Gebakken banaan (Pisang Goreng)

Gebakken banaan (Pisang Goreng)

Pisang goreng, beter bekend als gebakken banaan komt van oorsprong uit de Maleisische en Indonesische keuken. Dat wilde ik wel eens zelf maken: en blijkt dus hartstikke makkelijk te zijn! Lekker crispy aan de buitenkant en zacht van binnen. Heerlijk als snack, bijgerecht of met een bolletje vanille ijs als dessert ...
Vegan kokosbrood (slechts 3 ingrediënten!)

Vegan kokosbrood (slechts 3 ingrediënten!)

Kokosbrood, dat was lang geleden! Nou ja, een poosje terug kocht ik een pakje plantaardig kokosbrood bij de biosuper. Want vrijwel al het kokosbrood dat je in de gemiddelde supermarkt kunt kopen bevat gelatine en/of honing: niet vegan dus! Het plantaardige kokosbrood stelde me teleur, ik liet 'm hier zien ...
Print Friendly, PDF & Email
Share: