Banaan kokoskoekjes (2 ingrediënten!)

Dat ook zonder veel ingrediënten iets heel lekker kan zijn, bewijzen deze koekjes maar weer. Hier heb je slechts 2 dingen voor nodig: 1 banaan en geraspte kokos. That’s it! Hoe rijper de banaan, hoe zoeter de koekjes worden. Ideaal als verantwoorde snack in de lunchbox! 

Ingrediënten
1 banaan
60 gram geraspte kokos

Benodigdheden
bakplaat
bakpapier
keukenmachine

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de banaan en kokos in de keukenmachine. Draai hier kleine balletjes van en leg deze op de bakplaat. Druk ze aan. Ik heb twee versies gemaakt: dunne koekjes en wat dikkere, met meer ‘deeg’. Probeer ze gewoon beiden uit en kijk welke je het lekkerst vindt. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Als ze net uit de oven komen zijn ze nog heel breekbaar. Laat ze daarom goed afkoelen, liefst op een rooster.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Havermout crêpes

Havermout crêpes

Dit yummy ontbijtje maakte ik afgelopen weekend voor mezelf. Of eerlijk gezegd werd het een brunch: ontbijt en lunch in één. Een ware party on a plate! En waarschijnlijk heb je de ingrediënten voor de crêpes gewoon al in je keukenkastje staan!  ...
Soepstengels (en een versie met vegan bacon!)

Soepstengels (en een versie met vegan bacon!)

Deze soepstengels zijn zoveel lekkerder dan de kant en klare uit de winkel. Je kunt er ook mee varieëren door er bijvoorbeeld sesam- of maanzaadjes over te strooien. Of zoals ik deed: er vegan bacon omheen te wikkelen. Say what? Vegan bacon ja! Ik maakte voorheen verschillende versies, maar deze ...
Zelf vegan kaas maken deel 2: mozzarella (no-zarella)

Zelf vegan kaas maken deel 2: mozzarella (no-zarella)

Sinds ik veganist ben (sinds 1 april dit jaar, no joke) eet ik geen kaas meer. Ik had verwacht dat ik het enórm zou missen. Maar dat valt echt heel erg mee. Eerlijk is eerlijk, ik ben niet gestopt met het eten van broodjes smeltende mozzarella met groenten uit de ...
Bananenchips

Bananenchips

Deze chips van bakbanaan maak je heel eenvoudig in de oven. Een verantwoorde en slanke snack of bijgerecht, die je kunt kruiden naar smaak! Helaas werkt dit niet met gewone bananen, je hebt hier echt de bakbananen, ook wel plantain bananen voor nodig. Deze kun je in toko's kopen en ...
Tropische smoothie

Tropische smoothie

Momenteel trekt het zomerse weer weer aan: vandaag lopen de temperaturen op tot 27 graden hier in Rotterdam. Afkoelen is dan wel fijn en daar is deze tropische smoothie heel goed geschikt voor!  ...
Ouderwetse komkommersalade

Ouderwetse komkommersalade

Deze salade is een bijgerecht dat vroeger door vele moeders in Nederland op tafel werd gezet. Mijn eigen moeder maakte het steevast wanneer we bloemkool aten, met gekookte aardappelen en worst. In dit artikel laat ik je zien hoe eenvoudig je deze frisse salade zelf kunt maken! ...
Crispy nori sesam chips

Crispy nori sesam chips

Een krokante, luchtige én superlekkere snack die je in nog geen kwartiertje maakt met maar 4 ingrediënten. Nori-son om het op zijn minst niet te proberen! 🙂  ...
De lekkerste friet uit de oven

De lekkerste friet uit de oven

Ik ben dol op friet. Dunne Franse frietjes, zoete aardappelpatatjes, dikke Vlaamse friet: kom maar door. Ik ontdekte onlangs hoe eenvoudig het is om zelf de lekkerste friet uit de oven te maken. Ik had een grote zak aardappelen in de aanbieding gekocht en had veel over: wat een uitkomst! ...
Pindakaas maple fudge

Pindakaas maple fudge

Lekker: blokjes fudge met pindakaas en maple syrup, je maakt deze lekkernij met maar 4 ingrediënten! ...
Supersnelle avocadodip

Supersnelle avocadodip

Avocado's zijn niet alleen lekker, maar ook hartstikke goed voor je. Ik maakte een supersnelle dip ermee én vertel je waarom ze zo gezond zijn! ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer