Dat ook zonder veel ingrediënten iets heel lekker kan zijn, bewijzen deze koekjes maar weer. Hier heb je slechts 2 dingen voor nodig: 1 banaan en geraspte kokos. That’s it! Hoe rijper de banaan, hoe zoeter de koekjes worden. Ideaal als verantwoorde snack in de lunchbox!
Ingrediënten
1 banaan
60 gram geraspte kokos
Benodigdheden
bakplaat
bakpapier
keukenmachine
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de banaan en kokos in de keukenmachine. Draai hier kleine balletjes van en leg deze op de bakplaat. Druk ze aan. Ik heb twee versies gemaakt: dunne koekjes en wat dikkere, met meer ‘deeg’. Probeer ze gewoon beiden uit en kijk welke je het lekkerst vindt. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Als ze net uit de oven komen zijn ze nog heel breekbaar. Laat ze daarom goed afkoelen, liefst op een rooster.
Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.
Ik ben dol op kokosmakronen. Ik heb inmiddels al behoorlijk wat versies gemaakt, zie onderaan dit artikel. Deze variant is vegan en gemaakt met gecondenseerde kokosmelk en aquafaba: dat is het zetmeelrijke goedje dat je normaal laat wegspoelen wanneer je kikkererwten afgiet. Daar kun je allerlei lekkers mee maken! En ...
Zo af en toe ga ik naar de Rotterdamse markt om voordelig groenten en fruit in te slaan. Ik neem me voor om dat vaker te doen dat ik nu doe, want het scheelt zoveel geld! Ook word ik door de kleurrijke kramen vaak verleid tot het proberen van groenten ...
Heb je wel eens gehoord van de Latijns-Amerikaanse drank Agua Fresca? Het betekent letterlijk in het Spaans 'koele waters' en wordt vooral veel in Mexico gedronken. Het bestaat uit fruit, limoen of citoensap, water en agave siroop. Heel verfrissend en gezond en je kunt er eindeloos mee variëren ...
Eenvoudig maar oh zo lekker: een rijstwafel belegd met pindakaas, banaan en kaneel. Ik vind zelf de 100% pindakaas het lekkerst, deze bestaat zoals de naam al doet niets anders dan pinda's ...
Wat een lekkere ontdekking: tostones! Dit zijn gefrituurde plakken bakbanaan die gezouten als chips worden gegeten of bij de maaltijd. Ook worden ze in sommige landen als hapje gegeten, belegd met bijvoorbeeld kaas of vlees. In plaats van de traditionele frituurpan gebruikte ik een laagje kokosolie om de tostones in te ...
Rijstwafels saai? Welnee! Je moet ze alleen wel lekker beleggen. Wat dacht je van deze fruitige wafel belegd met amandelpasta (of andere notenpasta), verse aardbei en gedroogde kokos? Superlekker! ...
Lekkere knapperige croutons voor over salades of in de soep: die maak je heel makkelijk zelf. En het is ook een ideale manier om oud brood mee op te maken! ...
geen reacties