Tabouleh

Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken op basis van bulgur. Bulgur is een graan dat wordt gemaakt uit verschillende soorten tarwe. Deze korrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens vermalen of gebroken. 

Je kunt de salade als voor- of bijgerecht eten. Zelf vind ik het heerlijk in een pita met falafel, zoals je op de foto kunt zien. Schep er wat knoflooksaus bij en je weet niet wat je proeft! Die maak ik zelf trouwens heel eenvoudig: wat vegan mayonaise, uitgeperste teen(tjes) knoflook, peterselie, wat water om te verdunnen en wat zwarte peper. Klik hier voor een lekker recept voor zelfgemaakte falafel.

Ingrediënten
140 gram bulgur
220 gram gekookt water
sap van 2 citroenen
60 ml. olijfolie
1 teaspoon zout
1 rode ui, in dunne ringen gesneden
flinke hand peterselie, grof gehakt
klein handje munt, grof gehakt
1 komkommer
200 gram cherrytomaatjes, gehalveerd

Bereidingswijze
Doe de bulgur in een kom. Kook het water en schenk dit er bij, samen met de olijfolie, citroensap en zout. Roer door en laat een uur afgedekt op kamertemperatuur staan. Snij de komkommer door de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snij in dunne plakjes. Voeg de overige ingrediënten toe en breng op smaak met peper en zout.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer