Vegan paella

Vakantie thuis vieren: doe jij dat ook dit jaar door alles wat er gaande is momenteel? Wij hadden voor het najaar pas plannen om te gaan, maar het ziet er naar uit dat ook die in het water vallen. Gelukkig is er in Nederland genoeg leuks te doen en… kun jij niet naar je lievelingsgerechten in het buitenland, dan maak je ze gewoon zelf! Wat dacht je van deze heerlijke paella, uiteraard helemaal plantaardig!

Paella

Paella is een Spaans gerecht en hoe het precies wordt gemaakt hangt af van de regio, want dat kan nogal verschillen. De hoofdingrediënten zijn rijst, zeevruchten, tomatenbasis, witte bonen en saffraan. De naam dankt het gerecht aan het Valenciaanse woord paella dat pan betekent. Voor het maken van paella wordt doorgaans een speciale paella pan gebruikt, maar ik heb er gewoon een hapjespan voor gebruikt wat prima ging! Als leidraad heb ik dit recept gebruikt.

Afdrukken

Vegan paella

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 8 personen 1x

Ingrediënten

Scale

Kruidenmengsel

  • 20 gram fijngehakte peterselie
  • 60 ml. vers citroensap
  • 1 tablespoon (15 ml.) olijfolie
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook

Paella

  • 1 teaspoon saffraan
  • 1,75 liter water
  • 3 groentebouillonblokjes
  • olie, om te bakken
  • 1 schaaltje vegan kipstukjes, zie notities
  • schaal Garden Gourmet plantaardige chorizo worsten, in plakken gesneden
  • schaal veganistische garnalen, zie notities
  • 175 gram gesnipperde ui
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
  • 1 teaspoon paprikapoeder
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 600 gram risotto rijst, ik gebruikte deze
  • partjes citroen om te serveren

Bereidingswijze

  • Maak als eerste het kruidenmengsel door de peterselie te mengen met het citroensap, olijfolie en de fijngehakte knoflook. Zet apart.
  • Doe de saffraan, het water en de groentebouillonblokjes in een grote pan en verwarm op een laag vuur.
  • Verhit een scheut olie in een paella pan of hapjespan. Snij de vegan kipstukjes in kleinere stukjes en bak enkele minuten tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en zet apart.
  • Bak de gesnipperde ui met de paprika tot ze zacht worden, voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder en de 3 teentjes fijngehakte knoflook toe en en bak een minuut of 5 mee.
  • Voeg de risottorijst toe en bak een minuutje mee, roer regelmatig goed door.
  • Voeg dan het kruidenmengsel, het bouillonmengsel en de vegan kipstukjes toe.
  • Laat 20 minuten zachtjes koken, roer regelmatig door.
  • Bak vervolgens de plakken chorizo aan beide kanten goudbruin in een koekenpan. Haal uit de pan schep voorzichtig de plakken chorizo door het mengsel.
  • Bak de vegan garnalen aan beide kanten in wat olie tot ze beginnen te kleuren.
  • Verdeel het rijstmengsel over de borden en garneer met de vegan garnalen en partjes citroensap.

Notities

  • De plantaaridge kipstukjes van bijvoorbeeld Vivera en de Vegetarische Slager zijn veganistisch. Deze zijn verkrijgbaar in de meeste supermarkten.
  • Veganistische garnalen kun je kopen bij Amazing Oriental op de diepvriesafdeling, ik liet ze hier al eens eerder zien. Kun je er niet aan komen, dan kun je ook bij sommige filialen van Jumbo de Vegan Zeastar crispy lemon shrimpz kopen die ik hier liet zien. Deze zijn echter gefrituurd het lekkerst!
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star