#75 Hard Challenge: update [ik begin opnieuw!]

Onlangs begon ik aan de 75 Hard Challenge, op maandag 8 juni om precies te zijn. Hier kun je meer lezen over de challenge, het komt er in het kort op neer dat je gedurende 75 dagen lang de uitdaging met jezelf aan gaat om 5 doelen per dag te volbrengen. Het resultaat zal dan na die 75 dagen zijn dat je fitter bent en een dosis zelfdiscipline hebt opgebouwd. Afgelopen zaterdag besloot ik om op de 34e dag te challenge te onderbreken. En dat houdt in: opnieuw beginnen!

Gaat heel goed

Vanaf het begin was ik heel gemotiveerd en ben dat nog steeds gelukkig. Dat gevoel weet ik vast te houden, zelfs in hitte en ook in regen. Ik heb keurig iedere dag 2 keer 45 minuten gewandeld, vaak zelfs meer en ook de andere taken volbracht. Wat dat betreft ben ik heel tevreden. Ook ben ik blij dat het water drinken me zo goed af gaat. Straks als ik de challenge heb voltooid is dat iets dat ik er in wil houden. Geen frisdrank meer, maar alleen nog maar water. Saai? Misschien. Maar met een ijsblokje er in smaakt het al zoveel beter. Al met al ging het helemaal goed dus. Tot afgelopen zaterdag.

Ga terug naar af

Want zo werkt het: vergeet je één van de doelen van de dag of kom je er niet aan toe? Dan ben je terug bij af en begin je weer bij dag 1. En ik besloot dat afgelopen zaterdag te doen na 34 dagen. Het ging zo: ik had overdag veel gedaan thuis. Klusjes waar ik de laatste tijd niet aan toe kwam en achterstallige huishoudelijke dingen gedaan, fijn! Ik had gepland om aan  het eind van de middag en aan het begin van de avond te wandelen. Omdat ik dan wil voorkomen dat ik onderweg moet plassen, had ik nog niet heel veel gedronken. Geen probleem, dat zou ik in de avond allemaal inhalen. Tot Fabien en ik spontaan het idee kregen om na zijn werk die dag om 16.00 uur in de auto te stappen naar België. Dat doen we zo’n 2 keer per jaar en was nu al heel lang geleden. We delen een passie voor buitenlandse supermarkten én mijn favoriete winkel in België, Maison du Monde, zit daar dichtbij. Dan zouden mijn 2 wandelingen niet meer lukken evenmin het water dat nog resteerde in de tap. Ik besloot te kiezen voor ons spontane tripje over de grens en de challenge vanaf het begin op te pakken.

Tweede ronde

Vandaag is het maandag 13 juli en begin ik dus weer opnieuw. Balen? Welnee. We hebben een heerlijke namiddag en avond gehad en ervan genoten. Het was het waard! En ik verwacht dat het nog wel eens zal voorkomen, zo’n onderbreking. Ik ben nog net zo gemotiveerd als de eerste dag 1, dus het zal me lukken. Ik heb weer opnieuw de checklist uitgeprint en begin nu gewoon weer van voor af aan!

Weinig verschil

Ik heb er dus 34 dagen 75 Hard Challenge opzitten. En eerlijk? Hoe goed het me ook af gaat, ik had wel meer resultaat verwacht. Maar kennelijk zit dat er (nog) niet in. Dit is wat ik wel en niet merk:

  • ‘s nachts slaap ik beter door
  • frisdrank mis ik totaal niet en ben echt gewend aan water drinken (yay!)
  • ik ben niet veel afgevallen, het schommelt van 1 tot 2 kilo.
  • ik zit wel strakker in mijn vel, letterlijk.

Anders doen

Ik ga op dezelfde voet verder, op de manier van elke dag lezen na. Ik ‘moet’ dus 10 pagina’s per dag lezen uit een non-fictie boek. Tot nu toe deed ik dat ‘s avonds laat, maar dan merk ik dat ik er tegenaan hik. Het is nog iets dat moet en ik merk ook dat mijn gedachten snel afdwalen tijdens het lezen, omdat ik dan vaak moe ben. Daarom wil ik het lezen nu overdags doen. ‘s Ochtends, of tussen de middag terwijl ik mijn lunch eet. Dan zal ik meer van dat wat ik lees opnemen. Aan het boek dat ik nu lees ligt het in elk geval niet, ik vind het tot nu toe een heel fijn en motiverend boek: Girl, wash your face van Rachel Hollis.

Video

Tot zover de update! Bekijk ook de video die ik laatst maakte over deze challenge, als je dat leuk vindt.

En hou mijn stories op Instagram in de gaten waar ik veel deel, onder andere ook over deze challenge. Tot de volgende update!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer