Tomaat-groentesoep met tortellini

Een lekkere maaltijdsoep met verse groenten en tortellini. Je kunt de tortellini gebruiken naar keuze, ik koos een vegan versie. Deze is van Wilmersburger en kun je onder andere kopen bij Jumbo. 

Ingrediënten voor 4 personen
olie, om te bakken
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 theelepel chilivlokken
4 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
2 wortels, in kleine blokjes
2 courgettes, in kleine blokjes
2 blikken tomatenblokjes á 400 gram
1 liter water groentebouillon
pak verse tortellini

Bereidingswijze
Verhit wat olie in een grote soeppan. Bak de ui voor een minuut of 5 en voeg dan de knoflook en chilivlokken toe en bak een minuutje mee. Voeg de bleekselderij, wortel en courgette toe en bak een minuut of 3 mee tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en groentenbouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Kook de tortellini in een aparte pan volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en voeg toe aan de soep.

Tip
Meenemen naar bijvoorbeeld je werk om op te warmen in de magnetron? Daar is deze To Go Soepmok van Sistema ideaal voor. Klik hier voor meer informatie, ook verkrijgbaar in andere kleuren!

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer