Vegan Summer High Iced Tea bij The Tea Lab

Bij The Tea Lab in Rotterdam kun je naast de reguliere kaart met lekkers als broodjes, koffie, thee, taart en salades ook terecht voor een high tea. Om de zomer in te luiden is er nu ook een Summer High Tea verkrijgbaar waarvan ik de gloednieuwe vegan versie heb getest! Ik vertel je in dit artikel waar de high tea uit bestaat en wat ik er van vond.

The Tea Lab
Deze theebar is gevestigd in hartje Rotterdam: aan de Westenwagenstaat: een zijstraat van de bekende Hoogstraat. Een ideale plek om bij te tanken tijdens een dagje winkelen. Ook heel geschikt als werkplek! Natuurlijk kun je er terecht voor thee: de keuze hieruit is reuze! Ook staan er verschillende soorten koffie op de kaart naast allerlei lekkers om te eten. Erg fijn trouwens: door middel van gekleurde icoontjes staat op de kaart aangegeven of een gerecht vegan is of vegan gemaakt kan worden.

High Tea
Bij The Tea Lab kun je ook kiezen voor een high tea. Onlangs is daar de Summer High Iced Tea aan toegevoegd: een frisse zomerse variant op de gewone high tea. Je kunt kiezen uit verschillende soorten: de standaard high tea, een brunch variant, een glutenarme én een vegan versie. En die laatste mocht ik proberen!

Eat in or to go
Je kunt van deze high tea’s genieten bij The Tea Lab zelf of ervoor kiezen om het to-go op een andere locatie te nuttigen. Ik koos ervoor om de high tea mee te nemen, een mooi plekje in de buitenlucht te zoeken en er samen met mijn vriend Fabien van te genieten. Je moet dit natuurlijk wel van te voren even reserveren en aangeven, zodat er rekening mee gehouden kan worden.

Onderweg naar Ons Park op het Noordereiland, zo’n 20 mintuutjes wandelen vanaf The Tea Lab

Ons Park
Nadat we het pakket met de high tea hadden afgehaald, wandelen Fabien en ik naar onze uitgekozen plek: Ons Park op het Noordereiland. Je kunt trouwens ook wat dichterbij bij de Tea Lab prima terecht voor plekjes in de buitenlucht om te picknicken: bij de Laurenskerk achter de Tea Lab is er aan het Grotekerkplein het mooie Stadspark, dat helemaal opgeknapt is. Of wat dacht je van de mooie groene strook voor de Markthal: een perfecte spot om languit op een kleedje van het zonnetje én een lekkere picknick te genieten. Wij gingen echter de Willemsbrug over: dit is bij elkaar zo’n 20 minuutjes lopen naar Ons Park op het mooie Noordereiland.

Doos vol lekkers
In het park waren we zowat alleen: onbegrijpelijk met het mooie weer van afgelopen zondag, maar wel erg fijn! Kleedje op het gras en uitpakken maar: nieuwsgierig bekeken we de inhoud van de doos.

Wat zit er allemaal in? Daar gaat ‘ie:

Drankjes
Drie flessen met homemade drankjes:
Green Iced Tea
Guave Coco Cooler
Ginger Lemonade

Tapenades en dips
Homemade vegan aioli
Homemade salsa met munt & paprika
Homemade olijventapenade met zongedroogde tomaat
Hummus

Komkommergazpacho en homemade vegan aoli

Brood, gebak, snacks en fruit
Vegan banana bread met gedroogde vijgen en walnoten
Vgena gebakjes van Sharp Sharp
Komkommergazpacho
Smoothiebowl (van banaan, avocado, spinazie en een beetje kokos) met boekweitgranola
Watermeloen
Nacho chips
Olijf oathie focacia (op basis van havermout, glutenarm)
Toast
Crackers met zaden

Wat een heerlijke variatie! En alles was heel netjes verpakt en voorzien van papieren bekertjes, bestek en servetten: aan alles is gedacht.

Wat was dit genieten!

We vonden allebei alles erg lekker, maar de aioli stak erboven uit. Deze is op basis van aquafaba, je weet wel: dat vocht uit een blik kikkererwten waar je van alles mee kunt maken. Deze aoli had geen overheersende supersterke knoflooksmaak maar was mild en precies goed. De inhoud van de box is mooi afgestemd op elkaar: een goede balans tussen zoet, hartig en fris.

Deze Summer High Iced Tea krijgt van ons een dikke tien. Een aanrader om je vriend(in), vader, moeder, broer, zus of andere geliefde(n) in je leven mee te verrassen. Trek voor deze high tea gerust een paar uur uit: hier ben je wel even zoet mee. Kleedje, boek en goed gezelschap en je hebt een onvergetelijke middag!

Voor reserveren of meer informatie:
The Tea Lab
Westewagenstraat 80
3011 AT Rotterdam
010 – 2135044
[email protected]
website

The Tea Lab is 7 dagen per week geopend: van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 19.00 uur en op zaterdag en zondag van 9.00 uur tot 19.00 uur.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Esmee

    Wat ontzettend leuk en wat ziet dat er heerlijk uit! Jammer dat ik nooit in Rotterdam kom, anders zou ik zeker een keertje langs!

    8 juni 2017 at 08:24
  • reageer