Tofu scramble met spinazie en tomaat

Een heerlijk vegan alternatief voor roerei is deze tofu scramble. Ik maakte dit gerecht al eerder alleen nu met spinazie er door. Erg lekker en vol vitamines! Ik at het met geroosterd speltbrood.

Ingrediënten
1 blok tofu
1 kleine ui
3 teentjes knoflook
2-3 roma tomaten
1 tsp komijn
1 tsp gerookte paprikapoeder
1/2 tsp kurkuma
1/4 cup edelgistvlokken
flinke hand babyspinazie
zout

Bereidingswijze
Laat het blok tofu goed uitleggen door er bijvoorbeeld een bord op te leggen en daarop iets zwaars. Verhit olijfolie in een wok, snij de ui en de knoflook fijn. Fruit de ui tot het glazig wordt. Verkruimel de tofu en snij de tomaten in kleine stukjes. Voeg de knoflook toe aan de ui en laat even meebakken. Voeg dan de tofu en tomaten toe en laat een minuut of 10 bakken, schep regelmatig om. Voeg ondertussen de komijn, gerookte paprikapoeder en kurkuma in een klein schaaltje met 1-2 tbsp water en meng door. Voeg het kruidenmengsel en de edelgistvlokken toe aan de tofu en roer goed door. Voeg de spinazie toe en laat die meebakken tot de spinazie geslonken is.

Het recept komt hier vandaan.

Tofu scramble met spinazie en tomaat

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer