Een heerlijk vegan alternatief voor roerei is deze tofu scramble. Erg lekker en vol vitamines! Ik at het met geroosterd speltbrood.
Tofu scramble met spinazie en tomaat
Ingrediënten
Scale
- 1 blok tofu
- 1 kleine ui
- 3 teentjes knoflook
- 2–3 tomaten
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- flinke hand babyspinazie
- zout
Bereidingswijze
- Laat het blok tofu goed uitleggen door er bijvoorbeeld een bord op te leggen en daarop iets zwaars.
- Verhit olijfolie in een wok, snij de ui en de knoflook fijn.
- Fruit de ui tot het glazig wordt. Verkruimel de tofu en snij de tomaten in kleine stukjes. Voeg de knoflook toe aan de ui en laat even meebakken.
- Voeg dan de tofu en tomaten toe en laat een minuut of 10 bakken, schep regelmatig om.
- Voeg ondertussen de komijn, gerookte paprikapoeder en kurkuma in een klein schaaltje met 1-2 eetlepels water en meng door.
- Voeg het kruidenmengsel en de edelgistvlokken toe aan de tofu en roer goed door.
- Voeg de spinazie toe en laat die meebakken tot de spinazie geslonken is.
geen reacties