Een eenvoudig en heel lekker tussendoortje op basis van gepofte quinoa.
Gepofte quinoa pindakaas balletjes
Ingrediënten
Scale
- 1 cup gepofte quinoa
- 1/2 cup pindakaas
- 3–4 tbsp agavesiroop
- 1 tbsp fijngehakte pinda’s (optioneel)
- 1 tsp vanille extract
- pure chocolade, gesmolten
Bereidingswijze
- Meng de pindakaas, agavesiroop en vanille extract in een kom. Wanneer het te stevig is kun je het eventueel verwarmen.
- Voeg de gepofte quinoa toe (en de pinda’s als je die gebruikt) aan het pindakaas mengsel. Zet het een kwartiertje in de koelkast.
- Maak van het mengsel 12 balletjes en zet nogmaals een kwartiertje in de koelkast.
- Doop de balletjes in gesmolten pure chocolade, laat afkoelen en serveer.
Het recept komt hier vandaan.
3 reacties
Dat ziet er lekker uit! Ga ik deze week eens een keer proberen te maken. 🙂
5 augustus 2014 at 10:18Lijkt me lekker, ik moet gepofte quinoa echt een keer kopen maar een marqt zit niet bij bij in de buurt! 🙁
5 augustus 2014 at 11:23Bij de Tuinen verkopen ze het ook! Kijk op http://www.naturecrops.nl/waar-te-koop/ voor het overzicht.
5 augustus 2014 at 11:25