Sneeuw chocolaatjes met slechts 3 ingrediënten!

Deze feestelijke én super lekkere chocolaatjes maak je met slechts 3 ingrediënten. Leuk voor op tafel met de feestdagen! 

Ingrediënten
400 gram pure chocolade
blik kokosmelk van 400 ml. (geen light!)
poedersuiker

Bereidingswijze
Schenk de helft van de kokosmelk in een pan en verwarm tot het bijna kookt. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade in stukjes toe. Roer tot de chocolade is gesmolten en voeg dan de rest van de kokosmelk toe. Laat afkoelen en schenk dit mengsel in een bak. Zet het een nachtje in de koelkast. Rol er vervolgens balletjes van en rol deze door poedersuiker. Ik liet de balletjes daarna nog even ronddraaien in een klein zeefje om teveel aan poedersuiker er af te laten vallen. Bewaar in de koelkast.

Variatietips

  • rol de chocolaatjes door geraspte kokos
  • rol de chocolaatjes door fijngemalen gevriesdroogde aardbeien
  • duw bij het rollen van de balletjes een hazelnoot of amandel in de chocolaatjes

De chocolade van Hands Off My Chocolate heb ik opgestuurd gekregen van de fabrikant.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Havermout crêpes

Havermout crêpes

Dit yummy ontbijtje maakte ik afgelopen weekend voor mezelf. Of eerlijk gezegd werd het een brunch: ontbijt en lunch in één. Een ware party on a plate! En waarschijnlijk heb je de ingrediënten voor de crêpes gewoon al in je keukenkastje staan!  ...
Soepstengels (en een versie met vegan bacon!)

Soepstengels (en een versie met vegan bacon!)

Deze soepstengels zijn zoveel lekkerder dan de kant en klare uit de winkel. Je kunt er ook mee varieëren door er bijvoorbeeld sesam- of maanzaadjes over te strooien. Of zoals ik deed: er vegan bacon omheen te wikkelen. Say what? Vegan bacon ja! Ik maakte voorheen verschillende versies, maar deze ...
Zelf vegan kaas maken deel 2: mozzarella (no-zarella)

Zelf vegan kaas maken deel 2: mozzarella (no-zarella)

Sinds ik veganist ben (sinds 1 april dit jaar, no joke) eet ik geen kaas meer. Ik had verwacht dat ik het enórm zou missen. Maar dat valt echt heel erg mee. Eerlijk is eerlijk, ik ben niet gestopt met het eten van broodjes smeltende mozzarella met groenten uit de ...
Bananenchips

Bananenchips

Deze chips van bakbanaan maak je heel eenvoudig in de oven. Een verantwoorde en slanke snack of bijgerecht, die je kunt kruiden naar smaak! Helaas werkt dit niet met gewone bananen, je hebt hier echt de bakbananen, ook wel plantain bananen voor nodig. Deze kun je in toko's kopen en ...
Tropische smoothie

Tropische smoothie

Momenteel trekt het zomerse weer weer aan: vandaag lopen de temperaturen op tot 27 graden hier in Rotterdam. Afkoelen is dan wel fijn en daar is deze tropische smoothie heel goed geschikt voor!  ...
Ouderwetse komkommersalade

Ouderwetse komkommersalade

Deze salade is een bijgerecht dat vroeger door vele moeders in Nederland op tafel werd gezet. Mijn eigen moeder maakte het steevast wanneer we bloemkool aten, met gekookte aardappelen en worst. In dit artikel laat ik je zien hoe eenvoudig je deze frisse salade zelf kunt maken! ...
Crispy nori sesam chips

Crispy nori sesam chips

Een krokante, luchtige én superlekkere snack die je in nog geen kwartiertje maakt met maar 4 ingrediënten. Nori-son om het op zijn minst niet te proberen! 🙂  ...
De lekkerste friet uit de oven

De lekkerste friet uit de oven

Ik ben dol op friet. Dunne Franse frietjes, zoete aardappelpatatjes, dikke Vlaamse friet: kom maar door. Ik ontdekte onlangs hoe eenvoudig het is om zelf de lekkerste friet uit de oven te maken. Ik had een grote zak aardappelen in de aanbieding gekocht en had veel over: wat een uitkomst! ...
Pindakaas maple fudge

Pindakaas maple fudge

Lekker: blokjes fudge met pindakaas en maple syrup, je maakt deze lekkernij met maar 4 ingrediënten! ...
Supersnelle avocadodip

Supersnelle avocadodip

Avocado's zijn niet alleen lekker, maar ook hartstikke goed voor je. Ik maakte een supersnelle dip ermee én vertel je waarom ze zo gezond zijn! ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer