Dat je zonder ijsmachine prima een lekker ijsje kunt maken, bewijst dit lekkere mango sorbet ijs maar weer. Je kunt de mango trouwens heel makkelijk vervangen door ander diepvriesfruit, zoals ananas of aardbeien. Superlekker!
Ingrediënten voor ongeveer 4 – 6 porties
250 gram bevroren stukjes mango (zo’n doosje uit de supermarkt)
260 ml. kokosmelk uit blik (geen light)
1 á 2 eetlepels maple syrup
Bereidingswijze
Meng de ingrediënten in een blender of keukenmachine tot het romig en glad is. Schenk dit mengsel in een diepvriesbestendige bak en zet minimaal 4 uur in de vriezer, tot het helemaal bevroren is. Laat een minuut of 10 ontdooien voor je het ijs er uit schept. Nogmaals invriezen is niet aan te raden, maak dus zoveel je denkt te gaan eten! Serveer naar smaak in een ijshoortje met snoepjes.
Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.
Geen vlaaitjes maar supersnelle vegan taartjes met plantaardige vla. Ik noem ze vlaatjes! En ze zijn zo lekker. Met slechts 4 ingrediënten en korte bereidingstijd ...
Een poosje geleden heb ik roze linzen wraps ontdekt. Die zijn zo makkelijk om te maken en zo superlekker. Het enige dat je nodig hebt zijn gedroogde rode linzen en water of groentebouillon. Even pureren, bakken als pannenkoekjes en klaar! Toen er laatst eentje wat dikker was uitgevallen bedacht ik ...
Zo eenvoudig maar zo lekker: pindarotsjes! Ze zijn er in de supermarkt in vegan versie verkrijgbaar in de smaak puur van het Jumbo huismerk. Lekker, maar eerlijk? Ik vind ze vaak zo massief. Liever maak ik ze zelf en dan wat platter, letterlijk makkelijker te behappen. En natuurlijk is het ...
In deze serie probeer ik hacks en recepten die ik op TikTok tegen kom. Deze keer probeerde ik de hack om croissantdeeg uit blik om te toveren tot wafels. Dat is zo goed gelukt en voor herhaling vatbaar! Ik maakte een hartige en zoete variant ...
Hear me out: vegan chocoladebollen waar je geen oven voor nodig hebt, maar slechts een paar producten uit de supermarkt. Alles behalve gezond maar hey het is en blijft een gebakje natuurlijk. Mocht je net als ik veganist zijn en het water je in de mond loopt bij de herinnering ...
In deze serie probeer ik hacks en recepten die ik op TikTok tegen kom. Vaak komt er ook een stukje veganizen bij kijken, maar dit recept is van zichzelf al vegan: rockstar bread! Ik kwam het tegen op het account van een Australische dame die zo enthousiast vertelde over dit ...
In deze serie probeer ik hacks en recepten uit die ik op TikTok heb ontdekt. Dit keer: mochi met rijstvellen! Ik had niet zo'n hoge verwachting hiervan, maar wat pakte dit waanzinnig lekker uit. En je kunt hier volop mee variëren! ...
Oh wow, dit is toch een ontdekking! Voordat ik vegan werd maakte ik graag af en toe rookkaas crackers, ken je die? Vooral heel populair in de wereld van koolhydraatarme diëten, ik at het gewoon omdat ik het zo lekker vond. Even in de magnetron en het plakje kaas werd ...
geen reacties