Rotterdams snoepgoed: het Rotterdammertje!

Het werd eigenlijk wel hoog tijd ook: na het Haagse Hopje en de Zeeuwse Boterbabbelaar hebben we hier vanaf deze week nu ook een snoepje van Rotterdamse bodem: het Rotterdammertje! Bedenker Olaf Ouwerkerk bedacht dit snoepgoed tijdens een etentje in Den Haag, waar hij bij het afrekenen Haagse Hopjes kreeg en zich afvroeg: waarom hebben we zoiets niet in Rotterdam? Het idee voor de bouwstenen was geboren, met verwijzing naar de werderopbouw van de stad en de rijke architectuur van Rotterdam.

Eigen snoepie voor 010
Mijn interesse voor dit snoepje werd meteen gewekt toen ik het voorbij zag komen op social media. Wat ontzettend leuk, ons 010 krijgt een eigen snoepie! Ik ben dol op snoep én op de stad waar ik geboren en getogen ben.

Pittig kaneel en een vleugje mint
Een bouwsteentje weegt 7 gram, is bruin van kleur en smaakt naar de bijzondere combinatie van pittig kaneel en fris mint. Echt een smaaksensatie waar je van moet houden, net als een beetje voor Rotterdam en zijn inwoners geldt. Niet doorsnee te noemen!

Foto: rotterdammertjes.com

Geen gelatine
Fijn! De bouwsteentjes bevatten geen gelatine en honing. Wat dan wel? Suiker, glucosestroop, natuurlijke aroma’s, kaneelextract, karamelsuikerstroop en kleurstoffen (anthocyaninen, paprika extract).

Originele verpakking
De snoepjes worden verkocht in doosjes waarbij je de keuze hebt uit 3 Rotterdamse iconen op de verpakking: de Erasmusbrug, Rotterdam Centraal en de Euromast. Het doosje is te openen als een luciferdoosje en binnenin staat een gedicht over de stad. Wat ontzettend origineel! Dit is echt een leuk cadeautje en zal ook zeker in de smaak vallen bij toeristen.

De smaak
Kaneel en munt: het is een dappere keuze. Ik vind het in ieder geval superlekker, het is een stevige oppepper vol smaak. Om het op z’n Rotterdams te zeggen: ‘tis me toch een partij lekker snoepie!’

Verkrijgbaarheid
De Rotterdammertjes kosten € 4,95 voor een doosje en zijn vanaf deze week onder andere te koop bij Groos en in de Markthal en via de website. Gaat dat proeven!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply J. Van Dijk

  Waar zijn de Rotterdammertjes te koop?

  27 juli 2017 at 12:15
  • Reply Suzanne

   Via de website (link in artikel) en onder andere bij Groos en de Markthal!

   27 juli 2017 at 12:30

  reageer