Goulash

Het eerste dat ik maakte met die mysterieuze gedroogde soja proteïne stukken was een vegan goulash. Met dit heerlijke herfstweer leek me dat wel een goeie. En dat was het: wat een heerlijke stevige maaltijd! 

Ingrediënten
zak soja proteïne beef stukjes
olie, om in te bakken
3 middelgrote uien, in dunne partjes gesneden
3 teentjes knoflook
2 theelepels gerookte paprikapoeder
600 ml. groentebouillon
1 blik tomatenblokjes 400 gram
klein blikje tomatenpuree
2 laurierblaadjes
1 rode, groene en gele paprika, in stukjes gesneden
peper
zout

Bereidingswijze
Week de soja stukjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de stukjes een minuut of 5. Voeg de uien en paprika toe en bak deze een minuut of 5 mee, tot ze zacht beginnen te worden. Pers de knoflook erboven en bak deze met het gerookte paprikapoeder een minuutje mee. Voeg de bouillon, tomatenblokjes en laurierblaadjes toe. Roer door, doe de deksel op de pan en laat een half uurtje op een laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met rijst, aardappelpuree of couscous.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

  • Reply Renate

    Hoi,
    Dit recept heb ik al talloze keren gemaakt, zó lekker! En ik ben niet de enige die het lekker vind.
    In het recept schrijf je dat er gerookt paprikapoeder in gaat, dit voeg ik altijd toe aan de TVP bij het bakken, in het recept hierboven kan ik het niet ontdekken.
    Verder alle lof voor dit heerlijke recept! Dankjewel

    5 juni 2018 at 18:12
    • Reply Suzanne

      Hi Renate, wat goed om te horen! 🙂 En goed gezien dat had er inderdaad nog bij gemoeten in de tekst. Ik heb het aangepast. Dank je wel!

      8 juni 2018 at 11:02
  • Reply Fleur

    Help! Mijn goulash lijkt gewoon tomatensoep! Kan ik er iets bij doen voor meer ‘hartige vleessmaak’?

    29 augustus 2020 at 17:44
    • Reply Suzanne

      Heb je wel het recept exact opgevolgd?

      31 augustus 2020 at 13:03

    reageer