BBQ tempeh flatbread pizza’s

Veel mensen hebben een afkeer van tempeh. En wanneer je het zo uit het pakje gaat bereiden, snap ik dat wel, dan kan het heel bitter smaken. Sinds ik weet hoe eenvoudig je die bittere smaak er uit kunt krijgen gebruik ik graag tempeh in gerechten. In dit artikel lees je hoe en ik laat je zien hoe je flatbreads omtovert tot heerlijke pizza’s!

Tempeh

Tempeh is een koek van soja afkomstig uit Indonesië. Het is gemaakt van sojabonen en het is toepasbaar in vele gerechten, omdat het makkelijk een andere smaak opneemt. Je kunt tempeh kopen in blokvorm of in blokjes in de meeste supermarkten, biosupers en Aziatische supermarkten.

Met tempeh kun je ook allerlei kanten op. Deze plak gemaakt van sojabonen neemt goed andere smaken aan en is daardoor toepasbaar in vele gerechten. Het is een stuk steviger dan tofu.

Tempeh hoef niet te worden uitgelekt zoals tofu. Wel wordt het meestal eerst gemarineerd voor verdere bereiding in koeken/hapjespan, wok of oven. Vind je de smaak te bitter? Probeer dan eens om tempeh voor verdere bereiding eerst 10 minuutjes te stomen of koken. Dat vermindert de bitterheid van tempeh.

BBQ tempeh flatbread pizza’s

Ik maakte heerlijke tempeh flatbread pizza’s. Deze staan binnen een kwartier op tafel!

Afdrukken

BBQ tempeh flatbread pizza’s

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • blok tempeh
  • 2 flatbreads, bijvoorbeeld Rosita’s flatbreads verkrijgbaar bij AH
  • barbecue saus bijvoorbeeld van Remia, die is vegan
  • rode ui, in dunne dingen gesneden
  • vegan geraspte kaas, bijvoorbeeld van Violife
  • fijngehakte peterselie, vers of gedroogd

Bereidingswijze

  • Stoom de tempeh 10 minuutjes, laat afkoelen en snij in heel kleine blokjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bestrijk de flatbreads met een laagje barbecue saus, laat de randen vrij.
  • Beleg de flatbreads met de rode ui, blokjes tempeh en vegan geraspte kaas.
  • Bak de flatbreads een minuut of 5 in de oven.
  • Bestrooi met peterselie en garneer met extra barbecue saus en serveer.

Benieuwd wat je nog meer kunt maken met tempeh? Wat dacht je van tempeh bacon of saté? Kijk naar de recepten hieronder!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star