Vegan pannenkoekjes met frambozen

Hmmm, dit was smullen: frambozen pannenkoekjes met plantaardige slagroom en kiwi on the side. En natuurlijk kun je variëren met fruit naar keuze, zo passen blauwe bessen of bramen hier ook prima bij!

Vegan slagroom

Dit is optioneel, maar smaakt er wel heel lekker bij! Er komen steeds meer vegan variaties op slagroom bij in de winkel. Dit zijn enkele aanraders:

Jumbo plantaardige topping in spuitbus | AH plantaardige topping in spuitbus | AH plantaardige sojaroom om op te kloppen| AH kokosroom om op te kloppen | Alpro Soya Cuisine om op te kloppen

Kokos slagroom

En je kunt zelf slagroom maken van kokosmelk, kijk daarvoor naar dit recept.

Afdrukken

Vegan pannenkoekjes met frambozen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 80 gram bloem
  • 1 teaspoon bakpoeder
  • 1 teaspoon suiker
  • 120 ml. plantaardige melk
  • handje frambozen, verse of bevroren
  • (kokos)olie, om in te bakken

Bereidingswijze

  • Meng de bloem, bakpoeder en suiker.
  • Schenk er beetje bij beetje de melk bij en meng tot een beslag.
  • Spatel als laatste voorzichtig de frambozen er door.
  • Smelt wat kokosolie in een koekenpan en zet het vuur hoog.
  • Giet 4 hoopjes beslag in de pan en bak aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer met plantaardige slagroom en fruit naar smaak, zoals kiwi.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star