Vegan versie van Starbucks lemon cake

Dit is een vegan versie van de beroemde Lemon Pound cake die je bij Starbucks kunt kopen. Dit pakte heel goed uit, fris van smaak en luchtig. Je mist de eieren totaal niet in deze cake!

Ingrediënten

cake

  • 240 ml. plantaardige melk
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 145 gram witte tarwebloem
  • 40 gram amandelmeel
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 theelepel gram zout
  • 150 gram suiker
  • 60 ml. kokosolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels citroen extract

glazuur

  • 75 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel sojamelk
  • 1 theelepel citroen extract

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in met wat (kokos)olie.
  • Meng de plantaardige melk en appelciderazijn en zet apart.
  • Meng de bloem, amandelmeel, baking powder en zout in een andere kom. Voeg aan het sojamelk appelciderazijn mengsel de suiker, olie, citroensap en citroen extract toe en roer goed door.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan het meel en meng alles goed.
  • Giet het beslag in het cakeblik en bak voor 35-40 minuten in de oven. Wanneer je er een sateprikker in prikt en deze er schoon uit komt is de cake gaar.
  • Laat de cake eerst een minuut of 10 afkoelen voor je het uit het bakblik haalt en zet het dan op een rooster om helemaal af te koelen.
  • Maak de glazuur door de ingrediënten met elkaar te mengen en giet deze over de cake.
  • Vegan versie van Starbucks lemon cake

Vegan versie van Starbucks lemon cake

Vegan versie van Starbucks lemon cake

Vegan versie van Starbucks lemon cake

Op basis van dit recept.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

  • Reply Saskia

    Ziet er heerlijk uit!! Binnenkort maar eens een goede gelegenheid bedenken om deze cake te bakken 🙂

    15 mei 2015 at 12:20
  • Reply Catharina

    Zo zo goed! Dank je voor dit recept!

    16 augustus 2015 at 19:30
  • Reply Milly

    Mijn cake werd niet bruin 🙁

    25 augustus 2017 at 11:43
  • Reply Chris

    Het beslag smaakte heerlijk maar was wel aan de dunne kant. Het had meer de dikte van een pannenkoekenbeslag. Ik had geen citroen extract in huis, dus heb ik wat citroenrasp gebruikt. Uiteindelijk is hij heel mooi en bruin uit de oven gekomen. Hij is luchtig en niet droog.

    1 april 2018 at 16:53
  • reageer