Na de vegetarische kapsalon was ik nu benieuwd hoe een vegan versie van het gerecht kipsalon zou smaken. De kipsalon is een variant op de kapsalon, maar in plaats van shoarma wordt het gemaakt met kip. Geen probleem voor vegans, want de Vegetarische Slager heeft natuurlijk de bekende kipstuckjes en kipshoarma in het assortiment. De knoflooksaus maakte ik heel eenvoudig zelf op basis van sojayoghurt. Ook dit was weer smullen!
Vegan kipsalon
Ingrediënten
- De Vegetarische Slager kipshoarma of kipstuckjes
- (oven)patat
- ijsbergsla
- tomaten
- komkommer
- vegan geraspte kaas, zie notities
- Alpro soja yoghurt naturel
- verse knoflook, geperst
- peterselie, fijngesneden
- sambalsaus of sriracha saus, zie notities
Bereidingswijze
- Bereid de patat en de kipstuckjes of kipshoarma volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de ijsbergsla in dunne reepjes, de komkommer en tomaten in kleine blokjes en meng.
- Maak knoflooksaus door de soja yoghurt, verse knoflook, peterselie en een klein beetje sriracha saus te mengen.
- Doe een laagje patat in een aluminium bak. Schep daar een laag kipstukjes/kipshoarma bovenop.
- Beleg met kaas en zet de bak in de oven of onder de grill tot de kaas gesmolten is. Let op: deze vegan kaas smelt niet helemaal zoals je gewend bent van ‘gewone’ kaas.
- Doe er dan de knoflooksaus en sambal/sriracha saus over heen.
- Vervolgens de salade en daarover nog een beetje saus.
Notities
- De vegan kaas kocht ik van het merk Wilmersburger dat onder andere te koop is bij Jumbo. Deze kaas is ook verkrijgbaar in plakken. Je kunt ook de geraspte kaas gebruikten van het merk Violife dat verkrijgbaar is bij AH.
- Deze rode saus kun je bij toko’s kopen en ook bij AH. Het is een pittige chilisaus.
- De aluminium bakjes komen bij Action vandaan.
7 reacties
Het ziet er altijd zo lekker uit maar ik vind het echt helemaal niet lekker haha, ik denk dat het de combinatie van gesmolten kaas met salade is, misschien probeer ik het nog een keer maar laat ik de salade apart. 😛
28 juli 2015 at 10:15Haha, de ingrediënten ken ik maar dit gerecht nog niet. Lijkt me nogal Hollands of vergis ik me? 😉 Zal best lekker zijn maar doe voor mij maar alles naast elkaar op het bord. 🙂
28 juli 2015 at 15:56Klopt, dit is typisch Rotterdams, daar komt het ook vandaan! 🙂 En het ziet er niet uit maar geloof me, het is echt lekker!
29 juli 2015 at 09:29Ik heb het 1x gehad, maar het was niet mijn ding. Ligt aan de sla die verlept door de saus en verwarmt door de friet waarschijnlijk…
30 juli 2015 at 09:54Oehlala, dat ziet er goed uit. Ga ik zeker proberen. Ik zweer alleen wel bij mijn eigen knoflooksaus recept. Hij kost geen drol om te maken en blijft zeker drie weken goed (dan kan je hem lekker vaak eten bij je vegan kapsalon): http://www.artyfartylife.com/super-vegan-knoflooksaus-recept
10 oktober 2017 at 09:49Thanks voor de inspi!
Ga ik vanavond maken, alleen geen pizzaschmeltz in huis maar zal zonder ook best smaken!
16 maart 2018 at 16:04Eet smakelijk alvast! 🙂
16 maart 2018 at 16:11