Afdrukken

Vegan kipsalon

Ingrediënten

  • De Vegetarische Slager kipshoarma of kipstuckjes
  • (oven)patat
  • ijsbergsla
  • tomaten
  • komkommer
  • vegan geraspte kaas, zie notities
  • Alpro soja yoghurt naturel
  • verse knoflook, geperst
  • peterselie, fijngesneden
  • sambalsaus of sriracha saus, zie notities

Bereidingswijze

  • Bereid de patat en de kipstuckjes of kipshoarma volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de ijsbergsla in dunne reepjes, de komkommer en tomaten in kleine blokjes en meng.
  • Maak knoflooksaus door de soja yoghurt, verse knoflook, peterselie en een klein beetje sriracha saus te mengen.
  • Doe een laagje patat in een aluminium bak. Schep daar een laag kipstukjes/kipshoarma bovenop.
  • Beleg met kaas en zet de bak in de oven of onder de grill tot de kaas gesmolten is. Let op: deze vegan kaas smelt niet helemaal zoals je gewend bent van ‘gewone’ kaas.
  • Doe er dan de knoflooksaus en sambal/sriracha saus over heen.
  • Vervolgens de salade en daarover nog een beetje saus.

Notities

  • De vegan kaas kocht ik van het merk Wilmersburger dat onder andere te koop is bij Jumbo. Deze kaas is ook verkrijgbaar in plakken. Je kunt ook de geraspte kaas gebruikten van het merk Violife dat verkrijgbaar is bij AH.
  • Deze rode saus kun je bij toko’s kopen en ook bij AH. Het is een pittige chilisaus.
  • De aluminium bakjes komen bij Action vandaan.