Nomtella’s

Ze zijn raw, vegan en heerlijk. De oorspronkelijke naam van het recept is raw vegan Nutella cupcakes maar ik noem ze Nomtella’s want nom zijn ze in combinatie met (de smaak van) Nutella wat natuurlijk sowieso nom is.

Ingrediënten
1 cup/150 gram hazelnoten
1/4 cup/25 gram cacaopoeder
2 cups/300 gram dadels
1/4 cup/60 ml. maple syrup
2 tsp/10 ml. vanille extract
1/2 tsp/2 gram kaneel
vulling
1 rijpe avocado
1/4 cup/20 gram cacaopoeder
1/4 cup/maple syrup
1/4 cup/kokosolie
topping
2 tbsp/hazelnoten, fijngehakt
Bereidingswijze

Meng de hazelnoten en cacaopoeder in de keukenmachine. Voeg vervolgens de dadels, maple syrup, vanille extract en kaneel toe en meng.

Vet een muffinbakblik in met kokosolie. Verdeel het mengsel over het bakblik. Druk de bodems goed aan en maak een beetje een kuiltje in het midden zodat de zijkanten wat omhoog komen.

Zet het blik minimaal 20 minuten in de koelkast.

Prak de avocado fijn met een vork in een kom. Probeer het zo fijn mogelijk te prakken met zo min mogelijk klontjes. Voeg de cacaopoeder, maple syrup en kokosolie toe en meng alles met een staafmixer of handmixer tot een glad mengsel.

Haal de bodems uit het bakblik en verdeel het avocadomengsel erover heen. Bestrooi met de fijngehakte hazelnoten. De cupcakes zijn een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Tips
Bij de Aldi kocht ik hazelnoten, deze zijn nieuw in het assortiment evenals amandelen en cashewnoten. Een zakje met 150 gram kost € 2,99.

Nomtella's

Nomtella's

Nomtella's

Nomtella's

Het recept komt hier vandaan.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Amber

    Mmm ze zien er heerlijk uit! Ik moet echt eens maple syrup kopen, ik doe het nooit omdat ik het nooit gebruik en als ik dit soort recepten zie maak ik ze nooit omdat ik het niet heb, haha.

    27 juli 2015 at 09:51
  • reageer