Gepofte quinoa havermout repen

Hmm, dit zijn lekkere én gezonde repen. Te bewaren in de koelkast, ideaal als snack om mee te nemen voor onderweg of als snel ontbijt!

Afdrukken

Gepofte quinoa havermout repen

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 2 bananen, gepureerd
  • 70 gram gepofte quinoa
  • 100 gram havermout
  • 75 gram ongebrande en ongezouten amandelen
  • 1 teaspoon/4 gram kaneel
  • 1/2 teaspoon/2 gram nootmuskaat
  • 1/2 teaspoon/4 gram zout
  • 2 tablespoons/30 ml. maple syrup
  • chocolade, gesmolten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng alle ingrediënten behalve de chocolade in een grote kom. Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een siliconen repenvorm (zie notities) en verdeel het mengsel hier in. Zet in de oven en bak voor 20 minuten.
  • Laat afkoelen en snij in repen of haal uit de repenvorm. Giet er met een vork gesmolten chocolade over.
  • De repen zijn ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast.

Notities

Gepofte quinoa kun je kopen bij winkels als Ekoplaza en Marqt. Ik kocht het van het merk NatureCrops.

*Je kunt de repen ook in een bakblik bakken en dan zelf snijden. Ik gebruikte deze handige silicionen bakvorm die ik bij Xenos heb gekocht. Deze vorm is geschikt voor de vriezer, oven en de vaatwasser!

Gepofte quinoa havermout repen

Gepofte quinoa havermout repen

Gepofte quinoa havermout repen

Gepofte quinoa havermout repen

Gepofte quinoa havermout repen

Het recept komt hier vandaan.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

7 reacties

  • Reply Deborah

    Oeh, dit klinkt enorm lekker!

    22 juli 2015 at 20:07
  • Reply Ine

    Je vroeg een link? Is een Facebookpagina van mensen die Sandra bekkari ‘nooit meer diëten’ volgen en wat nieuwe leuke receptjes zoeken dat passen in deze levensstijl 😉 ziet er goed uit trouwens!

    10 februari 2017 at 06:24
    • Reply Suzanne

      Hartstikke bedankt Ine, ik ga direct even kijken!

      10 februari 2017 at 08:42
  • Reply Connie

    Deze repen zijn erg lekker.
    Ik heb ze voor de eerste keer gemaakt.
    Voor herhaling vatbaar.

    24 juli 2017 at 10:46
    • Reply Suzanne

      Goed om te horen en leuk dat je het even laat weten, dank je wel Connie!

      24 juli 2017 at 10:49
  • Reply Freya

    ik zou dit heel graag maken, maar ik lust totaal geen banaan.
    Kan ik hiervoor iets anders gebruiken denk je?
    En moet die kaneel erin? want daar reageer ik slecht op.
    (voor de rest ziet dit receptje er zo goed uit dat ik het dus echt wel wil proberen 🙂 )

    3 augustus 2017 at 08:07
  • reageer