Afdrukken

Gepofte quinoa havermout repen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Ingrediënten

Scale
  • 2 bananen, gepureerd
  • 70 gram gepofte quinoa
  • 100 gram havermout
  • 75 gram ongebrande en ongezouten amandelen
  • 1 teaspoon/4 gram kaneel
  • 1/2 teaspoon/2 gram nootmuskaat
  • 1/2 teaspoon/4 gram zout
  • 2 tablespoons/30 ml. maple syrup
  • chocolade, gesmolten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng alle ingrediënten behalve de chocolade in een grote kom. Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een siliconen repenvorm (zie notities) en verdeel het mengsel hier in. Zet in de oven en bak voor 20 minuten.
  • Laat afkoelen en snij in repen of haal uit de repenvorm. Giet er met een vork gesmolten chocolade over.
  • De repen zijn ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast.

Notities

Gepofte quinoa kun je kopen bij winkels als Ekoplaza en Marqt. Ik kocht het van het merk NatureCrops.

*Je kunt de repen ook in een bakblik bakken en dan zelf snijden. Ik gebruikte deze handige silicionen bakvorm die ik bij Xenos heb gekocht. Deze vorm is geschikt voor de vriezer, oven en de vaatwasser!