Quinoa chocolade pindakaas balletjes

Lekkere tussendoortjes op basis van gepofte quinoa en pindakaas. Ze lijken op deze balletjes die ik eerder maakte, maar door het kokosmeel zijn ze een stuk steviger. 

Ingrediënten
1 cup pindakaas
1/4 cup maple syrup of honing
2 tbsp kokosmeel
1/2 cup gepofte quinoa
1/2 cup pure chocolade in stukjes
1 tbsp kokosolie

Bereidingswijze
Meng de pindakaas en maple syrup of honing tot een glad geheel. Voeg het kokosmeel en de gepofte quinoa toe. Roer door tot het een soort deeg is geworden. Maak van het deeg klein balletjes.

Smelt de chocolade au bain marie en roer de kokosolie er door. Dompel de balletjes met behulp van een vork onder in de gesmolten chocolade en leg ze daarna op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi wat gepofte quinoa over de balletjes en zet het dan 1 á 2 uur in de koelkast.

Quinoa chocolade pindakaas balletjes

Quinoa chocolade pindakaas balletjes

Het recept komt hier vandaan.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Anniek

    Yum, dit ziet er goed uit zeg! Gaaf ook met die sprinkles bovenop, dat maakt ze nog net wat leuker. Ik heb weleens van dit soort balletjes gemaakt met kokos, ook erg lekker. Wie weet dat dit mijn volgende uitprobeerreceptje wordt!

    2 november 2014 at 07:38
  • reageer