Teriyaki tofu met gewokte groenten

Het is even wat snijwerk maar dan heb je ook wat. Lekker met rijst of noodles!

Ingrediënten voor 4 personen
1 tbsp/15 ml. sesamolie of kokosolie
3 cups/250 gram broccoli, in roosjes
1 courgette, in stukjes gesneden
1 doosje witte champignons, in kwarten gesneden
1 winterwortel, gehalveerd en in plakjes gesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 blok tofu naturel
7,5 ml. sesamolie of kokosolie
rijst of noodles
teriyaki pinda saus
4 tbsp/60 ml. sojasaus
2 tbsp/30 ml. sriracha saus*
3 teentjes knoflook, geperst
1 tbsp/20 gram rietsuiker
1 tbsp/30 gram pindakaas
2 tbsp/30 ml. sesamolie
1 tbsp/5 gram sesamzaadjes

* Deze rode saus kun je bij toko’s kopen en ook bij AH. Het is een pittige chilisaus.

Bereidingswijze
Bereid de rijst of noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng alle ingrediënten voor de teriyaki pinda saus. Zet apart.

Verhit 7,5 ml. sesamolie of kokosolie in een wok. Snij het blok tofu in kleine blokjes en bak ze in de wok tot ze beginnen te kleuren. Schep de blokjes tofu daarna in de schaal met dressing en schep om zodat alle blokjes kunnen marineren. Zet apart.

Verhit 15 ml. sesamolie of kokosolie in de wok. Bak de groenten tot ze gaar zijn. Voeg de sojasaus toe en roer goed door.

Verwarm de blokjes tofu in de saus in de wok, tot het begint te bubbelen. Blijf goed doorroeren voor ongeveer 1-1,5 minuut tot de saus dikker begint te worden.

Verdeel de tofu, groenten en rijst of noodles over borden. Lekker met cassave crackers.

Teriyaki tofu met gewokte groenten

Teriyaki tofu met gewokte groenten

Teriyaki tofu met gewokte groenten

Het recept komt hier vandaan.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Wietske

    Laat ik nou net vandaag ook heel veel snijwerk hebben gehad, lijkt veel op jou versie want ook wij aten dit met tahoe. Lekker!

    15 juli 2015 at 20:26
  • Reply Winny

    Lekker!

    16 juli 2015 at 06:57
  • reageer