Clean Snickers

Een gezondere variant op de bekende Snickers reep. Lekker en machtig. Why? Because you turn into a right diva when you’re hungry!

Ingrediënten
bodem
3/4 cup/175 gram pindakaas
2 tbsp/30 ml.  kokosolie, gesmolten
1/2 tsp/2,5 ml. vanille extract
1/4 tsp/1 gram zout
1 1/2 cup/150 gram havermout
top
ongeveer 15 dadels, gehalveerd
1/4 cup/40 gram pinda’s, ongezouten
1 cup/100 gram chocolade, in stukjes*
1 tbsp/15 ml. kokosolie
2 tbsp/20 gram pinda’s, fijngehakt
zeezout

Bereidingswijze
Bekleed een cake/broodbakblik** met bakpapier. Het formaat moet ongeveer 9″ x 5″ zijn, wat omgerekend 23 cm. x 13 cm. is.

Meng de pindakaas, kokosolie, vanille extract en zout in een kom. Voeg de havermout toe en meng alles goed door, eventueel met je handen. Stort het mengsel in het bakblik en druk glad met je handen of een spatel.

Leg de gehalveerde dadels er bovenop in 1 laag, dicht tegen elkaar aan. Duw de dadels plat. Verdeel de pinda’s erover heen.

Smelt de chocolade en kokosolie in de magnetron en roer door. Giet over de pinda’s en strijk glad met een spatel. Bestrooi met de fijngehakte pinda’s en wat zeezout naar smaak. Zet een uur in de vriezer of tot de chocolade hard geworden is. Verwijder uit het bakblik en snij in repen. Bewaar in een vershouddoos in de vriezer.

Tips
*Hoe hoger het percentage cacao, hoe beter het voor je is. Ik koop chocolade met 85% cacao bij de Aldi, zoals ik hier al schreef. Een reep kost maar € 1,19 (is in prijs verlaagd) per stuk!

**Ik gebruikte dit kleine broodbakblik dat ik bij Dille en Kamille kocht. Deze heeft een afmeting van 21,5 cm. x 11 cm. en is 6 cm. hoog. Ideaal voor dit soort repen!

Clean Snickers

Clean Snickers

Clean Snickers

Clean Snickers

Clean Snickers

Clean Snickers

Better? Better.

Better? Better.

Het recept komt hier vandaan.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Daniëlle

    Hoi,

    Heb zonet het recept gemaakt en de smaak is heerlijk.
    Alleen brokkelt mijn havermout nogal af dus heb ik eigenlijk alleen het bovenste deel dat heel blijft, dat is wat jammer. Enig idee wat ik daar aan kan doen? Ik heb me wel aan de hoeveelheden gehouden. Misschien scheutje plantaardige melk erbij de volgende keer? Ik heb het ook goed aangedrukt. Ook wordt mijn chocola niet echt hard maar misschien komt dat omdat ik er bij het smelten (au bain marie want heb geen magnetron) wat water bij heb gedaan?

    Groetjes,
    Daniëlle

    18 juli 2015 at 17:50
  • Reply Jolanda Meijer

    Hoeveel c.kaloriën, vetten, eiwitten en koolhydraten zitten er per 100 gram in deze snickers?
    Groetjes Jolanda

    16 november 2017 at 18:16
    • Reply Suzanne

      Aan die gegevens kan ik je niet helpen.

      17 november 2017 at 09:02

    reageer