Recepten

Vegan Koningsdag hapjes

Vegan Koningsdag hapjes

Nog even en het is weer Koningsdag! Daar horen natuurlijk oranje gekleurde hapjes bij. Ik heb er een paar gemaakt die hartstikke lekker zijn! ...
Croissant wafels - TikTok ontdekkingen #36

Croissant wafels – TikTok ontdekkingen #36

In deze serie probeer ik hacks en recepten die ik op TikTok tegen kom. Deze keer probeerde ik de hack om croissantdeeg uit blik om te toveren tot wafels. Dat is zo goed gelukt en voor herhaling vatbaar! Ik maakte een hartige en zoete variant ...
Spring rolls met spicy pinda dip

Spring rolls met spicy pinda dip

Spring rolls zijn loempia's, maar dan gemaakt met rijstvellen in plaats van deeg. Je kunt eindeloos combineren met verschillende soorten groenten! ...
vegan chocoladebol moorkoop moorkoppen

Retro vegan #18: vegan chocoladebollen – supereasy en zonder oven!

Hear me out: vegan chocoladebollen waar je geen oven voor nodig hebt, maar slechts een paar producten uit de supermarkt. Alles behalve gezond maar hey het is en blijft een gebakje natuurlijk. Mocht je net als ik veganist zijn en het water je in de mond loopt bij de herinnering ...
Vegan meringues met passievrucht en kiwi

Vegan meringues met passievrucht en kiwi

Deze meringues maak je met aquafaba, oftewel het vocht uit een blik kikkererwten. En dat smaakt een heel stuk beter dan het klinkt kan ik je vertellen! Deze meringues zijn krokant aan de buitenkant en luchtig en chewy aan de binnenkant. Getopt met plantaardige slagroom, passievrucht en kiwi voor een ...
Het Turkse gerecht Pide maar dan helemaal veganistisch gemaakt met plantaardige tonijn

Pide met plantaardige tonijn

Het Turkse gerecht pide bestaat uit gevuld  platbrood en wordt traditioneel gemaakt met gehakt. Ik maakte twee heerlijke vegan versies met plantaardige tonijn, eenvoudig om te maken en hartstikke lekker. Zowel als maaltijd met eventueel een kop soep erbij of in stukken gesneden als borrelhap! ...
Geroosterd Brabants roggebrood met avocado en kikkererwten

Geroosterd Brabants roggebrood met avocado en kikkererwten

Heb je wel eens geroosterd roggebrood geprobeerd? Dat is zo lekker! Mijn favoriet om te roosteren is Brabants roggebrood. Ik maakte deze lekkere combinatie met avocado, geroosterde kikkererwten, cherrytomaatjes en Everything but the bagel seasoning. Om je vingers bij op te eten zo lekker! ...
Katsu curry - op 2 manieren

Katsu curry – op 2 manieren

Katsu curry is een Japans gerecht dat bestaat uit curry en een krokante schnitzel met rijst. Ik at het voor het eerst bij Wagamama en dan de vegan versie uiteraard. Inmiddels al vaak gegeten en steeds nam ik me voor het thuis ook te maken. Dat is er nu eindelijk ...
Risotto met plantaardige tonijn

Risotto met plantaardige tonijn

Risotto is zo'n gerecht waarvan veel mensen denken dat het heel veel werk en ingewikkeld is. En eerlijk, dat dacht ik vroeger ook. Maar het is juist een ontzettend eenvoudig gerecht waarvan je in de basis maar een paar ingrediënten nodig hebt en een klein half uurtje van je tijd ...
Een vegetarisch en veganistisch weekmenu voor de NWZV 2023

Week Zonder Vlees en Zuivel 2023 vegan weekmenu

Aankomende week is het weer de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel! Om te laten zien hoe lekker plantaardig kan zijn heb ik dit handige weekmenu voor je samengesteld. Uiteraard is alles veganistisch! ...
Print Friendly, PDF & Email
Share: