Pasta met sojastukjes in vegan room-kaassaus

Onlangs kwam ik in de supermarkt sojastukjes tegen. Dit was vroeger zo’n beetje de enige vleesvervanger die er verkrijgbaar was! Ik besloot er wat gerechten mee te maken en één daarvan is deze heerlijke pasta met vegan room-kaassaus.

Sojastukjes

Sojastukjes bestaan uit gedroogd soja-eiwit. Dit wordt ook wel TVP genoemd: Textured Vegetable Protein. Ik heb er al vaker gerechten mee gemaakt, maar dan vooral met de versies die je in de toko kunt kopen zoals ‘bief’stukjes. Lees hier meer over TVP en kijk onderaan om te zien wat ik er tot nu toe mee gemaakt heb. De sojastukjes die ik voor deze pasta heb gebruikt kocht ik bij Albert Heijn, een verpakking met inhoud van 150 gram kost € 1,29. Gebruik je liever geen sojastukjes? Dan kun je het vervangen door bijvoorbeeld vegan kipstukjes of helemaal weglaten.

Afdrukken

Pasta Alfredo met sojastukjes

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x
Scale

Ingrediënten

  • 400 gram pasta naar keuze zoals spaghetti of penne
  • 150 gram sojastukjes
  • olie, om in te bakken
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram champignons
  • 200 gram broccoli
  • 250 ml. groentebouillon
  • 250 ml. Alpro soja cuisine
  • 1 zak Violife geraspte vegan mozzarella (verkrijgbaar bij AH)
  • zwarte peper
  • zeezout

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Week de sojastukjes een half uur in lauw water.
  • Knijp het vocht uit de sojastukjes en zet ze apart.
  • Snipper de ui en snij de champignons in dunne plakjes.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de ui een minuutje op hoog vuur.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de sojastukjes en champignons toe en bak mee tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de broccoli toe en bak kort mee.
  • Schenk de bouillon erbij en laat een paar minuten op hoog vuur sudderen tot de bouillon iets verdampt.
  • Voeg dan de soja cuisine toe en verwarm een minuutje mee.
  • Voeg de geraspte vegan mozzarella toe en roer door tot het helemaal gesmolten is.
  • Breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
  • Meng de saus met de gekookte pasta.
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Cindy

    Vandaag dit gerecht gemaakt…zag er alleen anders uit als op jouw foto maar dan had ik het ook iets aangepast: meer bouillon en minder Violife….maar smaakte heerlijk!!!

    11 september 2019 at 19:15
  • reageer