Pasta met sojastukjes in vegan room-kaassaus

Onlangs kwam ik in de supermarkt sojastukjes tegen. Dit was vroeger zo’n beetje de enige vleesvervanger die er verkrijgbaar was! Ik besloot er wat gerechten mee te maken en één daarvan is deze heerlijke pasta met vegan room-kaassaus.

Sojastukjes

Sojastukjes bestaan uit gedroogd soja-eiwit. Dit wordt ook wel TVP genoemd: Textured Vegetable Protein. Ik heb er al vaker gerechten mee gemaakt, maar dan vooral met de versies die je in de toko kunt kopen zoals ‘bief’stukjes. Lees hier meer over TVP en kijk onderaan om te zien wat ik er tot nu toe mee gemaakt heb. De sojastukjes die ik voor deze pasta heb gebruikt kocht ik bij Albert Heijn, een verpakking met inhoud van 150 gram kost € 1,29. Gebruik je liever geen sojastukjes? Dan kun je het vervangen door bijvoorbeeld vegan kipstukjes of helemaal weglaten.

Afdrukken

Pasta Alfredo met sojastukjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 400 gram pasta naar keuze zoals spaghetti of penne
  • 150 gram sojastukjes
  • olie, om in te bakken
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram champignons
  • 200 gram broccoli
  • 250 ml. groentebouillon
  • 250 ml. Alpro soja cuisine
  • 1 zak Violife geraspte vegan mozzarella (verkrijgbaar bij AH)
  • zwarte peper
  • zeezout

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Week de sojastukjes een half uur in lauw water.
  • Knijp het vocht uit de sojastukjes en zet ze apart.
  • Snipper de ui en snij de champignons in dunne plakjes.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de ui een minuutje op hoog vuur.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de sojastukjes en champignons toe en bak mee tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de broccoli toe en bak kort mee.
  • Schenk de bouillon erbij en laat een paar minuten op hoog vuur sudderen tot de bouillon iets verdampt.
  • Voeg dan de soja cuisine toe en verwarm een minuutje mee.
  • Voeg de geraspte vegan mozzarella toe en roer door tot het helemaal gesmolten is.
  • Breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
  • Meng de saus met de gekookte pasta.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

5 reacties

  • Reply Cindy

    Vandaag dit gerecht gemaakt…zag er alleen anders uit als op jouw foto maar dan had ik het ook iets aangepast: meer bouillon en minder Violife….maar smaakte heerlijk!!!

    11 september 2019 at 19:15
    • Reply Willemijn

      Vandaag dit recept als basis gebruikt. Geen stukjes, wel kastanjechampignons en spinazie en Oatly haverroom gebruikt ipv Alpro. Was geweldig lekker, zelfs mijn omni partner vond het heerlijk 🙂






      13 maart 2020 at 21:35
    • Reply Mirjam

      Vandaag dit recept gemaakt, het was heel lekker!
      De stukjes bleven alleen sponsachtig, heb ik iets verkeerds gedaan, te kort gebakken misschien?
      Of hoort dat zo?
      Groetjes Mirjam.






      20 september 2023 at 18:06
      • Reply Suzanne

        Fijn dat het heeft gesmaakt! En ja, bij sojastukjes heb je dat inderdaad.

        22 september 2023 at 16:05
  • Reply Karin

    De eerste vegan roomsaus die ik lekker vond. En de rest hier in huis ook. Ik vind de hoeveelheid sojabrokjes wel wat veel en van mij mag er meer groente door. Maar dit is een fijn basisrecept om mee te variëren, ook afhankelijk van wat er nog in de groentela ligt. Dank je wel!

    24 november 2019 at 20:35
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star