Afdrukken

Pasta Alfredo met sojastukjes

5 van1 beoordelingen

Ingrediënten

Scale
  • 400 gram pasta naar keuze zoals spaghetti of penne
  • 150 gram sojastukjes
  • olie, om in te bakken
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram champignons
  • 200 gram broccoli
  • 250 ml. groentebouillon
  • 250 ml. Alpro soja cuisine
  • 1 zak Violife geraspte vegan mozzarella (verkrijgbaar bij AH)
  • zwarte peper
  • zeezout

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Week de sojastukjes een half uur in lauw water.
  • Knijp het vocht uit de sojastukjes en zet ze apart.
  • Snipper de ui en snij de champignons in dunne plakjes.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de ui een minuutje op hoog vuur.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de sojastukjes en champignons toe en bak mee tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de broccoli toe en bak kort mee.
  • Schenk de bouillon erbij en laat een paar minuten op hoog vuur sudderen tot de bouillon iets verdampt.
  • Voeg dan de soja cuisine toe en verwarm een minuutje mee.
  • Voeg de geraspte vegan mozzarella toe en roer door tot het helemaal gesmolten is.
  • Breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
  • Meng de saus met de gekookte pasta.