Pasta Alfredo met sojastukjes
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 4 personen 1x
- 400 gram pasta naar keuze zoals spaghetti of penne
- 150 gram sojastukjes
- olie, om in te bakken
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 gram champignons
- 200 gram broccoli
- 250 ml. groentebouillon
- 250 ml. Alpro soja cuisine
- 1 zak Violife geraspte vegan mozzarella (verkrijgbaar bij AH)
- zwarte peper
- zeezout
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Week de sojastukjes een half uur in lauw water.
- Knijp het vocht uit de sojastukjes en zet ze apart.
- Snipper de ui en snij de champignons in dunne plakjes.
- Snij de broccoli in kleine roosjes.
- Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de ui een minuutje op hoog vuur.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak een minuutje mee.
- Voeg de sojastukjes en champignons toe en bak mee tot ze beginnen te kleuren.
- Voeg de broccoli toe en bak kort mee.
- Schenk de bouillon erbij en laat een paar minuten op hoog vuur sudderen tot de bouillon iets verdampt.
- Voeg dan de soja cuisine toe en verwarm een minuutje mee.
- Voeg de geraspte vegan mozzarella toe en roer door tot het helemaal gesmolten is.
- Breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
- Meng de saus met de gekookte pasta.