Laksa met vega kip en noodles

Lakse is een romige currysoep met pit uit Singapore. Ik maakte het al eerder eens eerder, maar nu maakte ik de currypasta helemaal from scratch.

Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat. De hoeveelheid currypasta was behoorlijk en het restant staat terwijl ik dit schrijf in de koelkast voor toekomstige andere gerechten met curry. Ik vond veel lekkerder dan de versies uit een pakje maar dat is logisch: wat je zelf maakt is natuurlijk veel lekkerder. Ready? Let’s go!

Ingrediënten laksa curry pasta

8 gedroogde rode chilipepers

1 grote sjalot, in plakjes

3 teentjes knoflook, gekneusd

1 teaspoon paprikapoeder

3/4 teaspoon gedroogde koriander

1/2 teaspoon kurkuma

2 stengels citroengras, de harde buitenkant verwijderd en het zachtere gedeelte er in in stukken gesneden

3 tablespoons/35 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten

1 eetlepel laos (van Conimex bijvoorbeeld)

1 tablespoon tamari

1/8 teaspoon agavesiroop

2 tablespoons olie

Bereidingswijze

Doe de chilipepers, sjalot en knoflook in een schaaltje met kokend heet water. Laat een kwartiertje staan en giet af.

Verwarm de paprikapoeder, koriander en kurkuma in een droge koekenpan voor een minuut of twee, blijf goed roeren.

Meng alle ingrediënten behalve de olie in een keukenmachine. Voeg de olie beetje bij beetje toe en meng nogmaals. Deze pasta is een week houdbaar in de koelkast. Je kunt het ook in een ijsblokjesvorm doen en dan is het in de viezer zo’n 3 maanden houdbaar.

Ingrediënten laksa met vega kip en noodles

olie

ongeveer 340 gram paksoi, in stukjes gesneden

zout

1 groene chilipeper, in dunne plakjes

2 1/2 tablespoon laksa curry pasta

2 teaspoons gedroogde koriander

1 blik kokosmelk 400 ml.

750 ml. veganistische kippenbouillon van BioToday (of groentebouillon)

1 tablespoon tamari

2 stengels citroengras, uiteinden en harde buitenste bladeren verwijderd en gekneusd met een deegroller

2 teaspoons sriracha saus (hete chilisaus)

1/2 teaspoon agavesiroop

1 schaaltje vega kipstukjes

rijstnoodles

stuk komkommer in korte reepjes gesneden

taugé

bosui, in dunne ringen gesneden

rode chillivlokken

Bereidingswijze

Verhit wat olie in een grote pan. Bak de paksoi met een snuf zout voor een minuut of twee, haal uit de pan en zet apart.

Verhit wat olie in de pan en voeg de peper toe en bak een minuutje. Voeg de currypasta en koriander toe en bak ook een minuutje. Schenk de helft van de kokosmelk erbij en roer los met een garde. Laat het zachtjes koken voor een minuut of 3.

Snij de kipstukjes eventueel wat kleiner en bak ze in een koekenpan met wat olie tot ze beginnen te kleuren.

Voeg de rest van de kokosmelk toe met de bouillon, citroengras, sriracha en agavesiroop en breng aan de kook. Voeg  de kipstukjes toe en zet het vuur lager. Laat een kwartiertje zachtjes koken en roer af en toe door.

Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verdeel de paksoi, taugé, kipstukjes over de kommen en schenk de soep er bij. Garneer met komkommer, bosui, rode chilivlokken en serveer.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer